Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Πως θα λειτουργεί η νέα Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών
[Παρασκήνιο]: Πως θα λειτουργεί η νέα Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών

[Παρασκήνιο]: Πως θα λειτουργεί η νέα Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών

Ανακοίνωση πως θα λειτουργεί η νέα Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, εξειδικεύοντας όσα είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη χτεσινή ομιλία του.

Θυμίζουμε ότι η νέα Υπηρεσία θα αντικαταστήσει τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η οποία θα καταργηθεί.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Προωθείται άμεσα η συγκρότηση Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών με επικεφαλής Διοικητή, εγνωσμένης εμπειρίας και επιχειρησιακής ικανότητας, καθώς και επιχειρησιακής επάρκειας, που θα επιλέγεται από ανεξάρτητη επιτροπή εμπειρογνωμόνων και η απόφαση αυτή θα επικυρώνεται από τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής. Ο Διοικητής θα πλαισιώνεται από μόνιμο διαρκές επιστημονικό συμβούλιο με εκπροσώπους όλων των ερευνητικών και επιστημονικών ιδρυμάτων που έχουν ρόλο στη διαχείριση των φυσικών καταστροφών. Η Υπηρεσία θα υπάγεται στο Υπουργείο Εσωτερικών, σε ρόλο ενιαίου φορέα, στα πρότυπα των πλέον προηγμένων χωρών στον τομέα.

Η νέα Υπηρεσία θα έχει την ευθύνη του συντονισμού των δράσεων όλων των εμπλεκόμενων φορέων, σε όλα τα επίπεδα διοίκησης, στις φάσεις της πρόληψης, της ετοιμότητας, της ανταπόκρισης και της αποκατάστασης, στο πλαίσιο μιας ολιστικής προσέγγισης για τη διαχείριση των εκτάκτων αναγκών και θα βασίζεται στις ακόλουθες αρχές:

• Το οργανωτικό, το λειτουργικό και το επιχειρησιακό της μοντέλο θα είναι ενιαίο, ανεξάρτητα από το είδος, το μέγεθος, την πολυπλοκότητα, την αιτία και την τοποθεσία του συμβάντος (all hazards approach).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!