Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Πως είναι να είσαι ευρωβουλευτής;
[Παρασκήνιο]: Πως είναι να είσαι ευρωβουλευτής;

[Παρασκήνιο]: Πως είναι να είσαι ευρωβουλευτής;

Κάθε χρόνο περισσότερα από 150.000 ευρώ µπαίνουν στον τραπεζικό λογαριασµό των ευρωβουλευτών καθώς επίσης και τον συνεργατών τους. Στα 63 έχουν δικαίωμα συνταξιοδότησης και μόλις λήξει η θητεία του στο Ευρωκοινοβούλιο λάμβάνουν επίδομα για να προχωρήσουν επαγγελματικά.

Ακόμα μέσα στο «πακέτο» περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια, επίδοµα διαµονής και στέγασης, γραφεία, αυτοκίνητο και τη δυνατότητα να καλούν στις Βρυξέλλες περίπου 100 ανθρώπους τον χρόνο.

Ο µεικτός µισθός κάθε ευρωβουλευτή είναι 8.750 ευρώ τον µήνα και µε τις κρατήσεις για την Εφορία και την ασφάλιση διαµορφώνεται στα 6.824 ευρώ. Το ποσό αυτό υπόκειται και σε κρατήσεις στη χώρα καταγωγής του ευρωβουλευτή. Πρέπει να επισηµανθεί ότι οι ευρωβουλευτές δεν µπορούν να αποφασίσουν για τον µισθό τους, καθώς αυτός είναι συνδεδεµένος µε τις απολαβές των µελών του Ευρωπαϊκού ∆ικαστηρίου. Τα µέλη του Ευρωκοινοβουλίου δικαιούνται το 38,5% του µισθού των δικαστών.

Το ύψος της σύνταξης που θα λάβουν εξαρτάται από τα χρόνια της θητείας τους. Η σύνταξη ισούται µε 3,5% του µισθού για κάθε χρόνο που κάθονταν στα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου, µε ανώτατο όριο το 70% του µισθού.

Πέρα απο αυτά οι βουλευτές της Ευρώπης λαμβάνουν και άλλα 4.513 ευρώ έξτρα. Αυτό το επίδομα είναι για τα «γενικά έξοδα», ωστόσο ο όρος είναι σκόπιµα ασαφής, αφού οι ευρωβουλευτές µπορούν να τα ξοδέψουν όπως νοµίζουν οι ίδιοι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!