Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
33 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
34 °C 17 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Πονοκέφαλος στη Συμπαράταξη: Τι σημαίνει το υπό εκκόλαψη εγχείρημα των «εκσυγχρονιστών»
[Παρασκήνιο]: Πονοκέφαλος στη Συμπαράταξη: Τι σημαίνει το υπό εκκόλαψη εγχείρημα των «εκσυγχρονιστών»

[Παρασκήνιο]: Πονοκέφαλος στη Συμπαράταξη: Τι σημαίνει το υπό εκκόλαψη εγχείρημα των «εκσυγχρονιστών»

Του Λάζαρου Λασκαρίδη

Νέα δεδομένα δημιουργούνται στο λεγόμενο ενδιάμεσο χώρο (εκείνον που εκτείνεται στα Δεξιά του ΣΥΡΙΖΑ και στ’ Αριστερά της ΝΔ) μετά τη διαφαινόμενη προσπάθεια προσέγγισης του Ποταμιού του Σταύρου Θεοδωράκη με τον τέως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, η οποία έχει ως διαμεσολαβήτρια την πρώην υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου.

Την ίδια ώρα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, φαίνεται να παραμερίζονται οι όποιες διαφορές μεταξύ των προσώπων και των συνιστωσών και προχωρούν στο χρονοδιάγραμμα που έχει καθορίσει η Φώφη Γεννηματά για εκλογή επικεφαλής του σχήματος, τον Οκτώβριο, με καθολική ψηφοφορία από τη βάση.

Ιστορικά -ακόμα και στο ΠΑΣΟΚ, στις αρχές του 2015- έχει αποδειχτεί ότι στις πολιτικές διασπάσεις δεν σημειώνεται ποτέ το «πενήντα-πενήντα» και ότι σε αυτές υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Όμως, η εξέλιξη αυτή (πρωτοβουλία για δεύτερο ευρύτερο σχήμα του χώρου), παρότι ακόμα δεν έχει τη «σφραγίδα» του κ. Βενιζέλου αλλά στηρίζεται στην παρότρυνση της κυρίας Διαμαντοπούλου, πονοκεφαλιάζει την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη.

Προθέσεις Βενιζέλου

Πληροφορίες του «Π» αναφέρουν ότι ο κ. Βενιζέλος, παρά τη μακρά απόσταση που έχει λάβει από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, δεν έχει αποφασίσει ακόμα την αποχώρησή του, αν και η κυρία Διαμαντοπούλου υποστηρίζει δημόσια για ’κείνον ότι «δεν έχει κανένα λόγο να βρίσκεται εκεί».

Οι σχέσεις Βενιζέλου-Διαμαντοπούλου ουδέποτε ήταν ιδιαίτερα καλές, παρότι δεν είχαν ουσιαστικές διαφορές στην εκφορά του πολιτικού τους λόγου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!