Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Πισώπλατα χτυπήματα! Ποιοι και γιατί ετοιμάζουν «αποστρατεία» Καραμανλή!
[Παρασκήνιο]: Πισώπλατα χτυπήματα! Ποιοι και γιατί ετοιμάζουν «αποστρατεία» Καραμανλή!

[Παρασκήνιο]: Πισώπλατα χτυπήματα! Ποιοι και γιατί ετοιμάζουν «αποστρατεία» Καραμανλή!

Στις 14 Σεπτεμβρίου ο Κώστας Καραμανλής γιόρτασε τα 63α γενέθλιά του. Εννέα μέρες αργότερα δημοσίευμα, επικαλούμενο συνομιλητή του πρώην πρωθυπουργού, προανήγγειλε τη…συνταξιοδότησή του από την πολιτική.

Είναι γεγονός ότι το «κοστούμι» των αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι πολύ στενό για τον Κώστα Καραμανλή.

Κάθε φορά που αναφέρεται ως πιθανός υποψήφιος διεκδικητής της Προεδρίας της Δημοκρατίας, οι «κύκλοι» του πρώην πρωθυπουργού δεν διαψεύδουν ευθέως την απροθυμία του για το αξίωμα, αλλά τονίζουν ότι θα ενδιαφερόταν μόνο αν ήταν αναβαθμισμένες οι αρμοδιότητες του ΠτΔ και η εκλογή του προερχόταν απ’ ευθείας από τον λαό.

Οι δύο αυτές κύριες προϋποθέσεις, ως γνωστόν, δεν συντρέχουν κι ούτε πρόκειται να συντρέξουν, αφού δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη στην επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση.

Ως εκ τούτου, για ποια συνταξιοδότηση του Κώστα Καραμανλή μιλάμε; Θα…συνταξιοδοτηθεί από ένα αξίωμα που δεν κατέχει και κατά τα φαινόμενα δεν επιθυμεί και δεν διεκδικεί; Μόνο σε μια περίπτωση θα ίσχυε το ενδεχόμενο σύνταξης. Αν παραιτείτο από βουλευτής. Αλλά τέτοια πρόθεση δεν έχει εκδηλώσει. Άλλωστε πρόσφατα εξελέγη βουλευτής με ορίζοντα 4ετίας.

Βασίμως, λοιπόν, εικάζεται ότι το δημοσίευμα έγινε για να ενισχυθεί η απροθυμία του Κώστα Καραμανλή. Να υποδηλωθεί ότι μια πιθανή υποψηφιότητά του είναι «καμένη» εκ προοιμίου. Όπως και του Αντώνη Σαμαρά, αλλά και κάθε άλλου ονόματος που βλέπει «πρόωρα» το φως της δημοσιότητας – ήτοι ρίχνεται στην «πυρά».

Το πολιτικό παίγνιο έχει τα πάντα. Έχει μπλόφες, πισώπλατα μαχαιρώματα και ανηθικότητες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!