Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Πέρασε το φορολογικό νομοσχέδιο από την Επιτροπή της Βουλής – «Ναι» επί της αρχής από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ
[Παρασκήνιο]: Πέρασε το φορολογικό νομοσχέδιο από την Επιτροπή της Βουλής – «Ναι» επί της αρχής από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ

[Παρασκήνιο]: Πέρασε το φορολογικό νομοσχέδιο από την Επιτροπή της Βουλής – «Ναι» επί της αρχής από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ

Πραγματοποιήθηκε η συζήτηση και ψήφιση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής του φορολογικού νομοσχεδίου και όπως πληροφορηθήκαμε έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία. Υπέρ του νομοσχεδίου, που περιλαμβάνει τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τις ρυθμίσεις για τις 120 δόσεις, τάχθηκαν Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής που ψήφισαν «ναι» επί της αρχής, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» και επί της αρχής και επί των άρθρων.

Η Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκε και το άφησε για την Ολομέλεια, ενώ το ΜέΡΑ25 το καταψήφισε εκτός από την τροπολογία με τις 120 δόσεις.

Παρ’όλα αυτά δεν έλειψαν οι μικρο εντάσεις μεταξύ του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι με τις παρεμβάσεις της, η κυβέρνηση δέχεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική του είχε δημιουργήσει δημοσιονομικό χώρο και ότι δεν ίσχυαν οι προβλέψεις του κ. Στουρνάρα για πλεόνασμα 2,9%.«Η Νέα Δημοκρατία πριν από τις εκλογές δεν μας έλεγε πόσος είναι ο δημοσιονομικός χώρος για το 2019. Μετά τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία κατάλαβε ότι είχαμε δίκιο εμείς και όχι ο κ. Στουρνάρας για το πόσο θα ειναι το πλεόνασμα. Ευχαριστούμε την κυβέρνηση που έχει έρθει στους δικούς μας υπολογισμούς. Μάλιστα θεωρούν ότι τα είχαμε πάει ακόμα καλύτερα αφού βάζουν άλλα 200 εκατομμύρια με την μείωση του ΕΝΦΙΑ. Αυτό όμως σημαίνει ότι οποιαδήποτε αποτυχία στον προϋπολογισμό στο τέλος του χρόνου θα ειναι της ΝΔ δεν θα μπορούν να πουν ότι εκτροχιάστηκε ο προϋπολογισμός διότι αν είχατε κάποια τέτοια αίσθηση δεν θα φέρνατε την συγκεκριμένη ρύθμιση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!