Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Πάρτι 200 εκάτ. με το δάνειο του ΚΕΕΛΠΝΟ
[Παρασκήνιο]: Πάρτι 200 εκάτ. με το δάνειο του ΚΕΕΛΠΝΟ

[Παρασκήνιο]: Πάρτι 200 εκάτ. με το δάνειο του ΚΕΕΛΠΝΟ

Πρόσφατα η πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Τζένη Κουρέα-Κρεμαστινού, κατά την κατάθεσή της στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας την περίοδο 1997-2014, ερωτηθείσα από τον βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργο Λαμπρούλια για τους δανεισμούς του ΚΕΕΛΠΝΟ, ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, απάντησε ότι αφορούσαν κυρίως την αντιμετώπιση της γρίπης αλλά και το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το Κέντρο και πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει λεπτομέρειες για το πώς προέκυψαν, λόγω του ότι είχαν προηγηθεί της θητείας της.

Στην προμήθεια των αντιγριπικών εμβολίων του 2009 απέδωσε η πρώην πρόεδρος Τζένη Κουρέα-Κρεμαστινού τον υψηλό δανεισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ

«Δεν ξέρω ποιο ήταν το σκεπτικό με το οποίο δόθηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ το έργο της λήψης του δανείου. Αν θυμάστε, τότε ήταν πολύ μεγάλη πίεση για τη νέα γρίπη, για την πανδημία», εξήγησε.

Στο ίδιο δάνειο, με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, στάθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης σε συνέντευξή του «Στο Κόκκινο».

Ένα δάνειο που ελήφθη για να αγοραστεί αριθμός εμβολίων για τη γρίπη ικανός να καλύψει όλη την Αφρική, που στη συνέχεια στη συντριπτική τους πλειονότητα καταστράφηκαν αφού δεν χρησιμοποιήθηκαν.

Τελικά για την αγορά τους χρησιμοποιήθηκαν μόνο τα 50 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα 150 εκατ. ευρώ κατέληξαν να χρηματοδοτήσουν διάφορες χορηγίες, συνέδρια, συμπόσια, εκδηλώσεις, «με λίγα λόγια γλεντήθηκαν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!