Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Ορκωμοσία Βουλής: Οι αρχηγοί τα παράξενα και τα νέα κόμματα
[Παρασκήνιο]: Ορκωμοσία Βουλής: Οι αρχηγοί τα παράξενα και τα νέα κόμματα

[Παρασκήνιο]: Ορκωμοσία Βουλής: Οι αρχηγοί τα παράξενα και τα νέα κόμματα

Ένας ακόμα κοινοβουλευτικός κύκλος ξεκινά και θα διαρκέσει για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια. Οι 300 νέοι βουλευτές συγκροτούν την Βουλή της 18ης περιόδου της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας. Αύριο θα γίνει και η πρώτη ψηφοφορία, για την εκλογή Προέδρου της Βουλής, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίζει τον υποψήφιο της ΝΔ Κώστα Τασούλα.

Στο πρώτο έδρανο των αξιωματούχων θα καθίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Ο προεδρεύων Γιώργος Βαρεμένος με την έναρξη της συνεδρίασης θα αναγνώσει την ειδική ημερήσια διάταξη, θα εκφωνήσει τον κατάλογο των βουλευτών που ανακηρύχθηκαν σύμφωνα με το νόμο και ο κατάλογος αυτός θα καταχωρηθεί στα Πρακτικά.

Αμέσως μετά ο προεδρεύων, θα ζητήσει από τον Γραμματέα να εξέλθει από την Ολομέλεια και να συνοδεύσει στην αίθουσα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο με τα μέλη της ΔΙ Συνόδου όπου θα τελέσουν τον καθιερωμένο αγιασμό και θα πραγματοποιήσουν την θρησκευτική ορκωμοσία. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει και ο πολιτικός όρκος για όσους βουλευτές το επιθυμούν και ο όρκος στο Κοράνι.

Περίεργα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο 13ος Πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης και ο 9ος εκλεγμένος. Η δύναμη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας είναι η τετάρτη πιο ισχυρή από τότε που ιδρύθηκε το κόμμα το 1974.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και στις 3 εκλογικές αναμετρήσεις από το 2015 κατόρθωσε να «γράψει» 3 μπροστά από το ποσοστό του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!