Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Γαβρόγλου-Βαρθολομαίου – Όλα όσα ειπώθηκαν
[Παρασκήνιο]: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Γαβρόγλου-Βαρθολομαίου – Όλα όσα ειπώθηκαν

[Παρασκήνιο]: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Γαβρόγλου-Βαρθολομαίου – Όλα όσα ειπώθηκαν

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στο Φανάρι. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε εκφράσει την δυσαρέσκειά του για την μη ενημέρωσή σχετικά με την συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου.

«Άκουσα τους προβληματισμούς του Οικουμενικού Πατριάρχου, θα μεταφέρω τους προβληματισμούς, πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις η επιδίωξη μας είναι ο διάλογος. Όπως ξέρετε έχουμε μια ιδεολογική και πολιτική δέσμευση ως τρόπο να λύνονται τα θέματα και πάμε παρακάτω» δήλωσε κ. Γαβρόγλου μετά το τέλος της συνάντησης.

Ο υπουργός τόνισε ότι ενημέρωσε επισήμως τον Βαρθολομαίο για το θέμα των σχέσεων Κράτους-Εκκλησίας στην Ελλάδα αλλά και για άλλα θέματα που απασχολούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς η συμφωνία θα επηρεάσει τις Μητροπόλεις των Νέων Χωρών και τις Δωδεκανήσου που υπάγονται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο κ. Γαβρόγλου είπε ότι «αυτά είναι θέματα που θα δούμε στις λεπτομέρειες όπως και πολλά άλλα ζητήματα, αλλά παραμένει η βασικότατη αρχή ότι έχουμε να κάνουμε με μία ιστορική, κυριολεκτικά ιστορικού χαρακτήρα, συμφωνία με την Εκκλησία της Ελλάδας και αυτό δεν πρέπει να μας διαφεύγει».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν προέβη σε καμία δήλωση.

Σχολιάστε …

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!