Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Νίκη Κεραμέως: Στενότερη συνεργασία με την ΕΕ για τα θέματα της Παιδείας
[Παρασκήνιο]: Νίκη Κεραμέως: Στενότερη συνεργασία με την ΕΕ για τα θέματα της Παιδείας

[Παρασκήνιο]: Νίκη Κεραμέως: Στενότερη συνεργασία με την ΕΕ για τα θέματα της Παιδείας

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως παρευρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στις Βρυξέλλες για την 2η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Εκπαίδευσης, που διεξήχθη σε επίπεδο υπουργών Παιδείας των Κρατών-Μελών της ΕΕ.

Η κ, Κεραμέως είχε δηλώσει στην ομιλία της για τον «φόβο χρήσης τεχνολογιών πληροφορικής και τεχνητής νοημοσύνης στη σχολική τάξη». Στην αρχή αναφέρθηκε στις υπαρκτές ανησυχίες που εκφράζουν πολιτικές ηγεσίες, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές απέναντι στη χρήση νέων τεχνολογιών κατά την εκπαιδευτική διαδικασία. Στην συνέχεια πρότεινε λύσεις που οφείλει το κράτος να δώσει, ανταποκρινόμενο στους προβληματισμούς που περιγράφηκαν.

Παράλληλα η κ. Κεραμέως συναντήθηκε με τον ορισθέντα Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με αρμοδιότητα και σε θέματα εκπαίδευσης, Μαργαρίτη Σχοινά, τον Επίτροπο για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, την Πολυγλωσσία και τη Νεολαία, Τίμπορ Νάβρατσιτς, και τη Γενική Διευθύντρια Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Θέμιδα Χριστοφίδου.

Το υπουργείο Παιδείας στην συνέχεια εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι η κ. Κεραμέως έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην επιδίωξη της κυβέρνησης για στενότερη συνεργασία με την Ενωση σε θέματα εκπαίδευσης και στη βέλτιστη αξιοποίηση χρηματοδοτικών και αναπτυξιακών εργαλείων της ΕΕ στην Ελλάδα, κάτι που «έτυχε εξαιρετικά θετικής ανταπόκρισης από τους συνομιλητές της».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!