Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Νέο αεροδρόμιο εξετάζει να δημιουργήσει η κυβέρνηση
[Παρασκήνιο]: Νέο αεροδρόμιο εξετάζει να δημιουργήσει η κυβέρνηση

[Παρασκήνιο]: Νέο αεροδρόμιο εξετάζει να δημιουργήσει η κυβέρνηση

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στο 7European Aviation Conference, δήλωσε ότι σχεδιάζεται να δημιουργηθεί ένα ακόμη αεροδρόμιο στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «χωράει η χώρα μας ένα ακόμη διεθνές αεροδρόμιο; Όπως είναι αυτό της Θεσσαλονίκης ή του Ηρακλείου ή των Χανίων; Η εκτίμηση η δική μας είναι πως ναι υπάρχει χώρος. Υπάρχει χώρος τουλάχιστον για άλλο ένα διεθνές αεροδρόμιο, με τα χαρακτηριστικά για τον διαγωνισμό που έγινε στο Καστέλι και αυτό το προετοιμάζουμε αυτή την περίοδο. Όπως υπάρχει χώρος για την αναβάθμιση τουλάχιστον 6 έως 7 αεροδρομίων. Να αναβαθμίσουμε τις υποδομές τους για να μπορούν να είναι κερδοφόρα.»

Παράλληλα, ο υπουργός ευχαρίστησε τις εταιρείες που έκαναν δωρεές στο αεροδρόμιο της Πάρου, και στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, «που χωρίς να βάλει το ελληνικό δημόσιο ένα ευρώ μπόρεσαν και λειτούργησαν δύο αεροδρόμια τα οποία πραγματικά είναι κερδοφόρα και μπορεί να γίνουν περαιτέρω κερδοφόρα με πιο σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις. Το ίδιο ισχύει για τη Σύρο, που είναι προγραμματισμένη η αναβάθμιση του αεροδιαδρόμου, για τα υπόλοιπα αεροδρόμια των Κυκλάδων όπως της Νάξου ή της Μήλου, της Χίου και της Αλεξανδρούπολης ως εμπορικό αεροδρόμιο και όχι ως επιβατικό» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιάστε …

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!