Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Μητσοτάκης: Θα πρέπει να κάνουμε μια γενναία επανεκκίνηση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων
[Παρασκήνιο]: Μητσοτάκης: Θα πρέπει να κάνουμε μια γενναία επανεκκίνηση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων

[Παρασκήνιο]: Μητσοτάκης: Θα πρέπει να κάνουμε μια γενναία επανεκκίνηση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κύπρο ήταν ένα σαφές μήνυμα προς την Τουρκία ότι η Ελλάδα είναι παρούσα στην περιοχή και δεν θα επιτρέψει τελεσμένα.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι βασική του επιδίωξη είναι «να βρούμε τρόπους για μια γενναία επανεκκίνηση στις ελληνοτουρκικες σχέσεις. Αυτή όμως δεν γίνεται εν κενώ. Αυτές οι κινήσεις γίνονται σταδιακά, χρειάζεται χρόνος και οικοδόμηση εμπιστοσύνης».

Ακόμα συμπλήρωσε ότι η παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου με την παρουσία τουρκικών ερευνητικών πλοίων στην ΑΟΖ της, πέραν της προφανούς στήριξης από την πλευρά της Ελλάδας και την επαναβεβαίωση του αρραγούς μετώπου των δύο χωρών, αφορά και την Ευρωπαϊκή Ένωση διότι η Κύπρος είναι μέλος της.

«Η αντίδραση αφορά και την ίδια την ΕΕ καθώς το ζήτημα αυτό δεν αφορά μόνο τα κυριαρχικά δικαιώματα ενός κράτους μέλους της, αλλά και την ίδια την ενεργειακή πολιτική της ΕΕ ως προς την ανάγκη να διαφοροποιήσει τις πηγές ενέργειας στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν και για το Κυπριακό καθώς στις 9 Αυγούστου έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του προέδρου της Κύπρου με τον Μουσταφά Ακιντζί σε μια προσπάθεια να επανεκκινήσουν οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!