Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Μητσοτάκης στο Economist: Επενδύσεις και ανάπτυξη σε ορίζοντα τουλάχιστον 4ετίας – «Παγώνει» ο ΦΠΑ στην οικοδομή
[Παρασκήνιο]: Μητσοτάκης στο Economist: Επενδύσεις και ανάπτυξη σε ορίζοντα τουλάχιστον 4ετίας – «Παγώνει» ο ΦΠΑ στην οικοδομή

[Παρασκήνιο]: Μητσοτάκης στο Economist: Επενδύσεις και ανάπτυξη σε ορίζοντα τουλάχιστον 4ετίας – «Παγώνει» ο ΦΠΑ στην οικοδομή

Στο πλαίσιο της «23ης συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με την ελληνική κυβέρνηση» που διοργανώνει ο Economist, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «παρά την εικόνα αμηχανίας που συχνά προβάλλει η ηπειρός μας, εδώ στη χώρα μας διαμορφώνονται συνθήκες όχι μονο σταθερότητας αλλά κυρίως προόδου»

«Και αν οι Βρυξέλλες εμφανίζονται δυστακτικές ενώπιον υπαρκτών προκλήσεων όπως το μεταναστευτικό, η Αθήνα εκπέμπει μήνυμα ρεαλισμου, τόλμης και ανάπτυξης», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως «διαθέτουμε πλεόν τη γνώση, τη βούληση, τη συλλογική αυτογνωσία. Νικώντας στην πράξη το λαϊκισμό και τη δημαγωγία μπορούμε να επικαλεστούμε την κινητήριο δύναμη της αλήθειας».

«Όταν προς τα τελη του 2014 η χώρα φάνηκε να βγαίνει στο ξέφωτο, η επικρατηση του λαϊκισμου την πηγε πίσω. Τώρα ξέρουμε ποιους βαραίνουν οι ευθύνες για τη μεγάλη οπισθοδρόμηση των τελευταίων ετών. Και βιβλία γράφονται και στόματα ανοίγουν. Ακόμα και παλιοί συνεργάτες τους δεν τους αφήνουν να ησυχάσουν. Καλά ξεμπερδέματα» είπε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ν.Δ. στην Ελλάδα ανανεωμένη κατέκτησε το 40% των ψήφων και την απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και επεσήμανε ότι αυτή η εξαίρεση σταθερότητας, είναι η πρώτη απάντησή μας στο ερώτημα της αποψινής συζήτησης. «Ειναι η μοίρα μας να πηγαίνουμε κόντρα στο ρεύμα».

Αναφερόμενος στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που ψηφίζεται αυριο στη Βουλή, τόνισε πως περιέχει «διατάξεις που μειώνουν τη γραφειοκρατία και αφαιρούν σημαντικότατα εμπόδια για τους επενδυτές».

«Είμαστε η πρώτη κυβέρνηση μετά τα μνημόνια που όχι μόνο έχει αναλαβει την πραγματική ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων και εφαρμόζει το δικό της σχέδιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!