Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι έτοιμη για μια «γενναία» πολιτική αλλαγή
[Παρασκήνιο]: Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι έτοιμη για μια «γενναία» πολιτική αλλαγή

[Παρασκήνιο]: Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι έτοιμη για μια «γενναία» πολιτική αλλαγή

Επιμένει στην «πολιτική αλλαγή» ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος ολοκλήρωσε τις επαφές με τις τοπικές ηγεσίες στην βαλκανική του περιοδεία, αλλά και τους Έλληνες που επιχειρούν εκεί.

Την ανάγκη για «γενναία φυγή προς τα εμπρός» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας σε επιχειρηματίες στη Σερβία τις θέσεις του κόμματός του για πολιτική αλλαγή που θα φέρει στην εξουσία μια κυβέρνηση που θα επιχειρήσει να αντιμετωπίσει την κρίση με διαφορετική λογική.

«Η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη για μια τολμηρή, φιλελεύθερη πρόταση, ικανή να απελευθερώσει τα δεσμά που καθηλώνουν την επιχειρηματικότητα» ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος στον δεύτερο σταθμό της μίνι βαλκανικής περιοδείας που πραγματοποίησε το τελευταίο διήμερο βρέθηκε, μετά τη Σόφια, στο Βελιγράδι.

«Απαιτείται ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για την ελληνική οικονομία», είπε. «Για τη μετατροπή της, από κλειστή και εσωστρεφή οικονομία, σε ανοιχτή και ανταγωνιστική».

Όπως είπε, «χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα θέσει τα ζητήματα της αναπτυξιακής πολιτικής σε τελείως διαφορετική λογική. Μια κυβέρνηση, που θα τολμήσει να μειώσει σημαντικά τους φορολογικούς συντελεστές, ξεκινώντας από τις επιχειρήσεις. Παράλληλα, θα μειώσει την κρατική σπατάλη και θα περιορίσει το κομματικό κράτος».

Με τον τρόπο αυτό, εξήγησε ο πρόεδρος της ΝΔ, «θα στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η ανάπτυξη, η προσέλκυση επενδύσεων και η εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας θα έρθουν από τον ιδιωτικό τομέα. Και μόνο τότε, θα έχουμε αφήσει για τα καλά στο παρελθόν κρατικοδίαιτες λογικές, οι οποίες ήταν η βασική αιτία που μας οδήγησε σε αυτή την πολύ μεγάλη κρίση, την οποία βιώνουμε».

Ο κ.Μητσοτάκης χαρακτήρισε παράδειγμα προς μίμηση «τις ελληνικές επιχειρηματικές δράσεις στη Σερβία», ενώ διαχώρισε τις εταιρείες που επιλέγουν να μεταναστεύσουν στα Βαλκάνια για λόγους φοροαποφυγής, από εκείνες που έχουν ουσιαστική επιχειρηματική δραστηριότητα.
«Η ιστορία της ελληνικής επιχειρηματικής εξωστρέφειας στα Βαλκάνια είναι μια ιστορία επιτυχίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!