Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Μητσοτάκης από Ελευσίνα: Οι δεσμεύσεις της ΝΔ για την επόμενη ημέρα
[Παρασκήνιο]: Μητσοτάκης από Ελευσίνα: Οι δεσμεύσεις της ΝΔ για την επόμενη ημέρα

[Παρασκήνιο]: Μητσοτάκης από Ελευσίνα: Οι δεσμεύσεις της ΝΔ για την επόμενη ημέρα

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεσμεύτηκε για φορολογικό πακέτο που περιλαμβάνει μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή για μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες και αγρότες από 22% σε 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ. Επίσης, σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και μείωση του ΦΠΑ σε δύο βασικούς συντελεστές 11% και 22% με διατήρηση του υπερμειωμένου συντελεστή 6%. Επιπλέον, ανέφερε πως ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται κατά 30% για όλους εντός διετίας.

Παράλληλα, μίλησε για άμεση χορήγηση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σε 800.000 πιο αδύναμους πολίτες, μέσω άμεσης αύξησης του προϋπολογισμού στο ένα δισ. ευρώ, καθώς και για μεγαλύτερη κάλυψη αριθμού ανέργων, μέσω ενίσχυσης του κονδυλίου κατά 200 εκατομμύρια ευρώ, όπως και για προώθηση προγράμματος απόκτησης ψηφιακών δεξιοτήτων σε 50.000 μακροχρόνια ανέργους.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε φιλικό πλαίσιο για επενδύσεις, με στόχο ισχυρή ανάπτυξη και πολλές νέες δουλειές σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Μίλησε για ιδιωτικές επενδύσεις μέσα από ένα ξεκάθαρο αδειοδοτικό και χωροταξικό σχέδιο, φιλικότερο επιχειρηματικό περιβάλλον, χαµηλότερη και πιο δίκαιη φορολογία. Για τις δημόσιες επενδύσεις είπε ότι θα υπάρξει πλήρης αξιοποίηση του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων, των κοινοτικών πόρων και συµπράξεις δηµόσιου και ιδιωτικού τοµέα. «Οι δυνατότητες είναι πολύ μεγάλες για νέες θέσεις εργασίας» είπε.

«Μειώνουμε τον φόρο επιχειρήσεων από 28% σε 20% και τον φόρο μερισμάτων από 10% σε 5%» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!