Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: H μοίρα γράφεται… στο χέρι μας;
[Παρασκήνιο]: H μοίρα γράφεται… στο χέρι μας;

[Παρασκήνιο]: H μοίρα γράφεται… στο χέρι μας;

Οι σκέψεις που ακολουθούν, με βρίσκουν στο γραφείο της Αθήνας ενδιάμεσα στις διακοπές μου. Στο παρελθόν αυτή την πόλη την έχω ζήσει αρκετά, καθώς έχω εργαστεί για καιρό εδώ, η σκέψη μου όμως και απόψε είναι στην Θεσσαλονίκη. Μου μοιάζει αρχικά οξύμωρο, να μιλώ για την Θεσσαλονίκη από ένα γραφείο στο κέντρο της Αθήνας στην οποία οι Θεσσαλονικείς μάθαμε να της φορτώνουμε τα δεινά μας.

Γρήγορα όμως συνειδητοποιώ, πως αλλού βρίσκεται το οξύμωρο. Βρίσκεται στο βολικό των απλοϊκών δικαιολογιών που σε «απαλλάσσουν» από τις ευθύνες σου, στην εύκολη επιλογή του «κατηγορώ», που σε «βγάζει» από τη δυσκολία των «χτίζω» και «δημιουργώ».

Έχοντας σπουδάσει, εργαστεί, και ζήσει είκοσι συνολικά χρόνια στη Θεσσαλονίκη, με κάποιες ενδιάμεσες στάσεις στη Γαλλία και στην Αθήνα, αντιλαμβάνομαι σε βάθος τα χρόνια προβλήματα που γέννησε και διαρκώς αναπαράγει αυτή η νοσηρή νοοτροπία της ηττοπάθειας και της μοιρολατρίας.

Αισθάνομαι όμως πως σήμερα, μαζί με την πλειοψηφία των συμπολιτών μου, έχουμε κουραστεί να ακούμε πως για όλα φταίνε οι άλλοι, οι εκάστοτε κυβερνήσεις και τα κέντρα αποφάσεων. Όχι πως δεν έχουν το δικό τους μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Αλλά δεν μιλώ για αυτό. Αναφέρομαι στο τι κάνουμε εμείς.

Προσωπικά δεν συμβιβάστηκα ποτέ με αυτή τη νοοτροπία. Το τι κάνουν οι άλλοι ασφαλώς και με απασχολεί αλλά δεν μπορεί και να με ακινητοποιεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!