Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
23 °C 7 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 10 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Μήνυμα στους Τούρκους και υποσχέσεις στους Έλληνες από το Καστελόριζο
[Παρασκήνιο]: Μήνυμα στους Τούρκους και υποσχέσεις στους Έλληνες από το Καστελόριζο

[Παρασκήνιο]: Μήνυμα στους Τούρκους και υποσχέσεις στους Έλληνες από το Καστελόριζο

«Δεν διαπραγματευόμαστε, δεν παζαρεύουμε, δεν εκχωρούμε ούτε μία σπιθαμή γης, από το Καστελόριζο ως τους Οθωνούς και από το Διδυμότειχο ως τη Γαύδο» διαμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας, από το Καστελόριζο, όπου εγκαινίασε δύο νέες μονάδες αφαλάτωσης.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε την Τουρκία να εγκαταλείψει τις «προκλητικές δηλώσεις και παρεμβάσεις».

«Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν, αλλά δεν φοβάται και κανένα. Η Ελλάδα μπορεί να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα από άκρη σε άκρη της χώρας» επισήμανε.

«Η επιθετικότητα και η προκλητικότητα δεν αποτελεί ένδειξη ισχύος και το λέω με αίσθημα φιλίας προς τους γείτονές μας» συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του είπε ότι ήταν μία «ένδειξη καλής θέλησης» για να προσθέσει όμως ότι οι κινήσεις καλής θέλησης πρέπει να έχουν συνέχεια και όχι οι κινήσεις προκλητικότητας».

«Το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι ένα μήνυμα συνεργασίας από τη μία και αποφασιστικότητας από την άλλη» είπε, συμπληρώνοντας ότι «με την Ελλάδα δεν μπορεί κανείς να παίζει». «Η Ελλάδα υπερασπίζεται αξίες διαχρονικά και αυτές τις αξίες θα τις υπερασπιστούμε με όποιο τρόπο χρειαστεί» υπογράμμισε.

Εκεί από όπου ανακοινώθηκε η ένταξη της χώρας στο μνημόνιο, από τον Γιώργο Παπανδρέου, στις 23 Απριλίου 2010, ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι η χώρα βρίσκεται «στην τελική ευθεία για την οριστική και αμετάκλητη, για την καθαρή – όσο και ο ουρανός του Καστελόριζου – έξοδο από την επιτροπεία και τα προγράμματα, από μία δύσκολη συγκυρία για τον τόπο»

«Όπως έχει αποδείξει αυτός ο τόπος και ο ελληνικός λαός, στα δύσκολα ενώνεται και καταφέρνει να ξεπερνά τις δυσκολίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!