Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Το Μαξίμου διαψεύδει τα σενάρια πρόωρων εκλογών – Ποιες είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης
[Παρασκήνιο]: Το Μαξίμου διαψεύδει τα σενάρια πρόωρων εκλογών – Ποιες είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης

[Παρασκήνιο]: Το Μαξίμου διαψεύδει τα σενάρια πρόωρων εκλογών – Ποιες είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση φέρνει άμεσα τον εκλογικό νόμο και η ψήφιση του αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιανουαρίου. Οι γρήγορες διαδικασίες πυροδότησαν από χθες σενάρια για πρόωρες εκλογές.

«Μπορούμε να προχωρήσουμε και με 158 ψήφους», είχε πει χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Αυτό ήταν φανερό και μετά τα ραντεβού που είχε χθες με τους πολιτικούς αρχηγούς όπου διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερα περιθώρια για συμφωνία και έτσι, κατά πάσα πιθανότητα, οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική.

Όπως αναφέρει το iefimerida.gr, o πρωθυπουργός ξέρει ότι στις επόμενες εκλογές θα στηθούν διπλές κάλπες και αυτό, κατά πολλούς, συνηγορεί στο ενδεχόμενο να επισπεύσει τις εκλογές ώστε να «κάψει» την απλή αναλογική και στην συνέχεια οι δεύτερες κάλπες να στηθούν με τον νέο εκλογικό νόμο που θα έχει ψηφίσει η Νέα Δημοκρατία.

Τι λένε κύκλοι της κυβέρνησης

Από το Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδουν το σενάριο των πρόωρων εκλογών, τονίζοντας ότι «η θέση του Πρωθυπουργού για τον εκλογικό νόμο είχε διατυπωθεί με σαφήνεια πριν τις εκλογές και δεν μπορεί να παρερμηνεύεται». Θυμίζουν ταυτόχρονα ότι η αλλαγή θα γινόταν στο ξεκίνημα και όχι στο τέλος της τετραετίας. Επιχειρούν με κάθε τρόπο να αποσυνδέσουν την άμεση ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου από σκοπιμότητες τονίζοντας ότι πρόκειται για «ζήτημα αρχής, συνέπειας και πολιτικού πολιτισμού».

Σε κάθε περίπτωση, θεωρείται απίθανο να προχωρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην προκήρυξη εκλογών πριν το τέλος Ιουλίου, διότι, σύμφωνα με το Σύνταγμα, αν μια κυβέρνηση δεν έχει συμπληρώσει ένα έτος από την ημέρα που έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης θα πρέπει να παραιτηθεί και οι εκλογές να γίνουν με υπηρεσιακή κυβέρνηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!