Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Μαργαρίτης Σχοινάς: Αυτοί είναι οι τρεις άξονες της ΕΕ για το προσφυγικό
[Παρασκήνιο]: Μαργαρίτης Σχοινάς: Αυτοί είναι οι τρεις άξονες της ΕΕ για το προσφυγικό

[Παρασκήνιο]: Μαργαρίτης Σχοινάς: Αυτοί είναι οι τρεις άξονες της ΕΕ για το προσφυγικό

Ο Επίτροπος της ΕΕ Μαργαρίτης Σχοινάς μιλώντας σήμερα σε ειδική Επιτροπή Ευρωπαϊκών υποθέσεων της Βουλής παρουσίασε τον σχεδιασμό του για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Συγκεκριμένα ο κ. Σχοινάς ανέφερε ότι το σχέδιο περιλαμβάνει τρεις άξονες οι οποίοι είναι οι εξής:

1.Αυτή τη φορά χρειάζεται μια ολιστική αντιμετώπιση του ζητήματος. Στην διαχείριση μεταναστευτικής πολιτικής όλα συνδέονται με όλα. Δεν υπάρχει μια πλευρά που από μόνη της μπορεί να δώσει λύση στις υπόλοιπες. Απαιτείται ολιστική αντιμετώπιση. Να ξεκινήσουμε από τις χώρες προέλευσης και διακίνησης. Εκεί που οι σημαντικές κοινοτικές χρηματοδοτήσεις δεν έχουν πετύχει να κρατήσουν τους νέους να βρουν δουλειές και βάζουν τις ζωές τους στους λαθρεμπόρους. Άρα πρέπει να ξεκινήσουμε έξω από τα σύνορά μας

2.να διασφαλίσουμε κοινή ισχυρή διαχείριση εξωτερικών συνόρων. Χωρίς κοινή διαχείρισης δεν θα δουλέψει το σύστημα αλληλεγγύης. Για να πείσουμε τα κράτη μέλη για αλληλεγγύη πρέπει να τους πείσουμε για σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Σε λίγους μήνες οι νέα Frontex που θα είναι η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή με ίδια μέσα και οπλισμό και μόνιμο προσωπικό που θα φτάσει 10 χιλ μέχρι 2027 αρχής γενομένης απο επόμενη χρονιά θα μπορεί να φυλά σε συνεργασία με τις εθνικές αρχές τα ευρωπαϊκά σύνορα. Αυτοί οι νέοι συνοριοφύλακες και ακροφύλακες δεν πρέπει να εκπαιδεύονται και καταρτίζονται σε κάποια ανώνυμα στρατόπεδα της κεντρικής Ευρώπης αλλά στις συνοριακές περιοχές της ένωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!