Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 13 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 16 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Μαραθώνια διαβούλευση για το Σκοπιανό και το κοινό ανακοινωθέν
[Παρασκήνιο]: Μαραθώνια διαβούλευση για το Σκοπιανό και το κοινό ανακοινωθέν

[Παρασκήνιο]: Μαραθώνια διαβούλευση για το Σκοπιανό και το κοινό ανακοινωθέν

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Σκοπίων όπου τονίζουν ότι θα συνεχιστούν οι επαφές μεταξύ τους υπό το βλέμμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς συναντήθηκε με τον ομόλογό του κ. Νικολά Ντιμιτρόφ από την πλευρά των Σκοπίων στη Βιέννη με τη συμμετοχή του ειδικού απεσταλμένου και γενικού γραμματέα του ΟΗΕ κ. Μάθιου Νίμιτς. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην εξεύρεση μιας αμοιβαίας αποδεκτής λύσης γύρω από το ζήτημα της ονομασίας.

Επί έξι ώρες συζητούσαν στη Βιέννη οι κ. Κοτζιάς, Ντιμιτρόφ και Νίμιτς όπου ανέλυσαν όλες τις πτυχές του ζητήματος.Από ελληνικής πλευράς έχει εκφραστεί τι ενδιαφέρον να συνεχιστούν οι επαφές έως ότου οι δύο πλευρές καταλήξουν σε μια κοινά αποδεκτή λύση.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δύο πλευρές τονίζουν ότι θα συνεχιστούν οι επαφές μεταξύ τους υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Στη γείτονα χώρα, το κλίμα που φαίνεται να βγαίνει μέσω των τοπικών ΜΜΕ είναι πως «υπάρχει ομόφωνη συμφωνία να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση το συντομότερο δυνατό».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!