Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: «Μάχη» των τάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις στην Πολιτική Γραμματεία
[Παρασκήνιο]: «Μάχη» των τάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις στην Πολιτική Γραμματεία

[Παρασκήνιο]: «Μάχη» των τάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις στην Πολιτική Γραμματεία

Έντονη εσωτερική συζήτηση και διεργασίες θα υπάρξουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες δεκαπέντε μέρες, μέχρι τις 5 Οκτωβρίου όταν και θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Θυμίζουμε ότι εκεί θα εκλεγεί και η καινούργια Πολιτική Γραμματεία. Όπως είναι φυσικό, οι συζητήσεις και οι «μάχη» των τάσεων για την στελέχωση του οργάνου βρίσκονται στο «κόκκινο».

Μετά από εισήγηση του Πάνου Σκουρλέτη όλες οι πλευρές δέχθηκαν να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις το επόμενο διάστημα, ενώ ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει στο νέο πολιτικό όργανο να συμπεριλαμβάνονται και πρόσωπα που δεν ανήκουν σε τάσεις, όπως ο Γιάννης Δραγασάκης.

Η νέα Πολιτική Γραμματεία θα έχει λιγότερα μέλη από σήμερα. Από 27 που έχει σήμερα θα αποτελείται από 21 προκειμένου το σχήμα να είναι πιο ευέλικτο και αποτελεσματικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πλευρά της πλειοψηφίας θα προταθούν οι Νίκος Παππάς, Ρένα Δούρου, Όλγα Γεροβασίλη, Γιάννης Μπαλάφας, Αντώνης Κοτσακάς, Νίκος Σκορίνης, Πέτρος Καραγεώργος και Αλέξης Χριστόπουλος.

Από την πλευρά τους οι «53+» θα ήθελαν να διατηρήσουν τις δυνάμεις τους και πέρα από τον Νίκο Φίλη, που πρόσκειται σε αυτούς, θα προταθούν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Τασία Χριστοδολουπούλου, Ράνια Σβίγκου, Μιχάλης Υδραίος, Πάνος Λάμπρου και Κατερίνα Κνήτου.

Στην νέα Πολιτική Γραμματεία θεωρείται σχεδόν δεδομένο πως θα συμμετέχουν ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Νίκος Βούτσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!