Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Λίνα Μενδώνη: Προσβλητική η εικόνα εγκατάλειψης του Βρετανικού Μουσείου – Δίκαιο το αίτημα για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα
[Παρασκήνιο]: Λίνα Μενδώνη: Προσβλητική η εικόνα εγκατάλειψης του Βρετανικού Μουσείου – Δίκαιο το αίτημα για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

[Παρασκήνιο]: Λίνα Μενδώνη: Προσβλητική η εικόνα εγκατάλειψης του Βρετανικού Μουσείου – Δίκαιο το αίτημα για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Προσβλητική και απογοητευτική χαρακτήρισε την εικόνα εγκατάλειψης των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Οι εικόνες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από το Βρετανικό Μουσείο είναι αποκαρδιωτικές. Τα Γλυπτά του Παρθενώνα βρίσκονται σε μια αίθουσα με μούχλα και αράχνες, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που τράβηξαν Ηρακλειώτες τουρίστες.

Μούχλα στο ταβάνι του Βρετανικού Μουσείου

«Η κατάσταση, έτσι όπως παρουσιάζεται στις σχετικές φωτογραφίες που σήμερα δημοσιεύθηκαν στον Τύπο, είναι πολύ απογοητευτική για το Βρετανικό Μουσείο και εξαιρετικά προσβλητική έναντι των εκθεμάτων, όταν μάλιστα τα εκθέματα είναι τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει σήμερα το Βρετανικό Μουσείο, ενισχύει το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για την οριστική επιστροφή των Γλυπτών στην Αθήνα και την επανένωσή τους με τον Παρθενώνα».

Αυτό δήλωσε -σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ- η αρμόδια υπουργός, Λίνα Μενδώνη, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!