Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Κωστής Χατζηδάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε μπάχαλο τη ΔΕΗ
[Παρασκήνιο]: Κωστής Χατζηδάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε μπάχαλο τη ΔΕΗ

[Παρασκήνιο]: Κωστής Χατζηδάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε μπάχαλο τη ΔΕΗ

Ο υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης σε σημερινή του συνέντευξη αναφέρθηκε στο κρίσιμο ζήτημα της ΔΕΗ και δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «μπαχαλοποίησε» την εταιρία.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 fm» ανέφερε ότι «Δεν πανηγυρίζουμε, λέμε ότι αποφύγαμε τα χειρότερα, αλλά η ΔΕΗ πρέπει να καταβάλει μια μεγάλη προσπάθεια για την εξυγίανση και τον εκσυγχρονισμό της». Στην συνέχεια σχολίασε την προηγούμενη έκθεση της Ernst & Young (Απρίλιος 2019), όπου ετίθετο ζήτημα βιωσιμότητας της επιχείρησης και τόνισε ότι «οι έλεγχοι κοιτάζουν και στο παρελθόν και στο άμεσο μέλλον και γι’ αυτόν τον λόγο είχαμε την αγωνία που είχαμε το καλοκαίρι».

Ακόμα συμπλήρωσε πως κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ «να μην ξύνει άλλο αυτές τις πληγές και να μην παριστάνει τον κατήγορο, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτικά -στο θέμα της ΔΕΗ- είναι κατηγορούμενος και κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσουν αυτές οι επιδείξεις θράσους από την πλευρά του».

Παράλληλα ο υπουργός τόνισε πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε στο «παρά πέντε» της χρεοκοπίας τη ΔΕΗ και σας το λέω εγώ που έχω αναγνωρίσει τη δουλειά που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση, για παράδειγμα στο κτηματολόγιο, ή στους δασικούς χάρτες. Όπως αναγνωρίζω τη δουλειά που έκανε εκεί, με την ίδια ειλικρίνεια -και επικαλούμενος στοιχεία πολλών και διαφορετικών εκθέσεων και όλα όσα πιστεύει η ίδια η αγορά ενέργειας συνολικά- μιλώ για τη «μπαχαλοποίηση» της ΔΕΗ από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ». Στην συνέχεια σχολίασε την έκθεση καθαυτή αναφέροντας ότι «Ο ορκωτός ελεγκτής, τόσο τον Απρίλιο όσο και τώρα, δεν εξέταζε μόνο τα όποια οικονομικά στοιχεία εκείνης της περιόδου, δηλαδή του πρόσφατου παρελθόντος της ΔΕΗ, αλλά έκανε ταυτοχρόνως και μια εκτίμηση για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές της εταιρείας, τους επόμενους δώδεκα μήνες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!