Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Κωστής Χατζηδάκης: Χτίζουμε έναν συνασπισμό νομιμότητας για τον EastMed
[Παρασκήνιο]: Κωστής Χατζηδάκης: Χτίζουμε έναν συνασπισμό νομιμότητας για τον EastMed

[Παρασκήνιο]: Κωστής Χατζηδάκης: Χτίζουμε έναν συνασπισμό νομιμότητας για τον EastMed

Ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης σε πρόσφατη συνέντευξή αναφέρθηκε στον EastMed και δήλωσε χαρακτηριστικά πως «Εμείς λέμε ότι ο αγωγός αυτός είναι ένας αγωγός, που προάγει τη συνεργασία σε ενεργειακό επίπεδο διαφόρων χωρών της ευρύτερης περιοχής και αυτό είναι αλήθεια. Ο Ερντογάν είχε βγει και είπε ότι αυτός ο αγωγός, δεν μπορεί να γίνει γιατί περνάει μέσα από τα δικά μας χωράφια. Αυτό δεν ισχύει και βάση των κανόνων του διεθνούς δικαίου».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «Η υπογραφή αυτή είναι μια απόδειξη ότι οι εμπλεκόμενες χώρες, προχωρούν μπροστά με αποφασιστικότητα χτίζοντας ένα συνασπισμό νομιμότητας και υπεράσπισης του διεθνούς δικαίου».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «η ενέργεια σε πολλές και διαφορετικές περιοχές του πλανήτη είναι γέφυρα συνεργασίας και όχι εντάσεων, όπως έχει γίνει στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Με βάση το διεθνές δίκαιο». Την ίδια στιγμή εξέφρασε την λύπη του «που η Τουρκία δεν το καταλαβαίνει. Εάν το αντιληφθεί δεν θα είναι μόνο προς το δικό μας όφελος αλλά και προς το δικό της».

Τέλος αναφέρθηκε στη ΔΕΗ και τόνισε ότι «έχει ανέβει πολλά σκαλιά, ανεβαίνει με τη σκάλα, όχι με το ασανσέρ. Έχει πιστοληπτική αναβάθμιση, έχει ανέβει και η μετοχή της και ταυτόχρονα μετά τα μέτρα του καλοκαιριού, έχει σύμμαχό της ένα καινούριο νόμο και ένα καινούριο business plan.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!