Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Κώστας Τσιάρας στο «Π»: Τι αλλάζουμε στον Ποινικό Κώδικα
[Παρασκήνιο]: Κώστας Τσιάρας στο «Π»: Τι αλλάζουμε στον Ποινικό Κώδικα

[Παρασκήνιο]: Κώστας Τσιάρας στο «Π»: Τι αλλάζουμε στον Ποινικό Κώδικα

Τις βασικές κατευθύνσεις των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα, στις οποίες κατέληξε η Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, περιγράφει μιλώντας στο «Π» ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας. Τονίζει ότι αυστηροποιούνται η υφ’ όρων απόλυση ισοβιτών, τα αδικήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία, ενώ διορθώνονται και στρεβλώσεις για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας.

Τονίζει ότι οι αλλαγές που θέλησε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν ως στόχο την «εδραίωση των διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου στην ελληνική έννομη τάξη». Τέλος, ως προς την υπόθεση Novartis ξεκαθαρίζει ότι η Προανακριτική της Βουλής θα διερευνήσει, μεταξύ άλλων, και αν υπήρξε ή όχι επιχείρηση χειραγώγησης των δικαστών.

Η κυβέρνηση υιοθετεί μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση για το μεταναστευτικό. Θεωρείτε ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα; Γιατί, και αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας υπάρχουν και ο κ. Ερντογάν δεν κλείνει τη στρόφιγγα…

Η προηγούμενη κυβέρνηση στην κορύφωση της προσφυγικής κρίσης επέλεξε να στείλει ένα λανθασμένο μήνυμα, το οποίο προσκαλούσε στη χώρα μας όχι μόνο τους Σύριους πρόσφυγες, αλλά και χιλιάδες οικονομικούς μετανάστες από την Ασία και την Αφρική. Ως αποτέλεσμα, μέσα σε λίγους μόλις μήνες, ένα προσφυγικό πρόβλημα μετατράπηκε σε μία μείζονα μεταναστευτική κρίση.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη επέλεξε μια διαφορετική προσέγγιση, που διασφαλίζει τα ελληνικά σύνορα. Στόχος της κυβέρνησής μας είναι η ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών, ενώ παράλληλα τοποθετούμε το μεταναστευτικό ζήτημα στην κορυφή της ατζέντας στις διεθνείς επαφές μας, ώστε τόσο η Ευρώπη όσο και η Τουρκία να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!