Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Κυριάκος Μητσοτάκης: Η χώρα θα αποκτήσει εθνική στρατηγική για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας
[Παρασκήνιο]: Κυριάκος Μητσοτάκης: Η χώρα θα αποκτήσει εθνική στρατηγική για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας

[Παρασκήνιο]: Κυριάκος Μητσοτάκης: Η χώρα θα αποκτήσει εθνική στρατηγική για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας

Ομιλία έδωσε ο πρωθυπουργός σε εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της τρομοκρατίας στο Αμφιθέατρο «Ιωάννης Καποδίστριας» του Πολεμικού Μουσείου. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε μια αναδρομή στις τρομοκρατικές ομάδες της μεταπολίτευσης, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σημερινή κατάσταση. Σημείωσε πως θα ιδρυθεί μια διεύθυνση στην Αστυνομία που θα διερευνά τις ρίζες που γεννούν την τρομοκρατία.

«Είναι καιρός επιτέλους η μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας να αποκτήσει τις διαστάσεις που της αξίζουν. Η λήθη μετατρεπόταν σε ένα δεύτερο θάνατο για κάθε αθώο της βίας και του θράσους. Είναι καιρός η μνήμη των αδικοχαμένων να αποκατασταθεί και όπως τη αρμόζει. Μέχρι τώρα πολιτική βούληση δεν υπήρχε. (…) Η κοινωνία των πολιτών μούδιαζε σε κάθε χτύπημα. Ο χαμός του Αξαρλιάν, ο θάνατος των εργαζόμενων της Marfin μπορεί να έφερναν δάκρυα αλλά όχι τη δυναμική αντίσταση των πολιτών. Κάτι που με τον καιρό εμπέδωνε και ένα αίσθημα ατιμωρησίας στους δολοφόνους», υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

«Κάποιοι αυτοπαρουσιάστηκαν ως συνεχιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, θέλοντας να σφετεριστούν την αίγλη του. Κάποιοι θέλοντας να νομιμοποιηθούν άντλησαν επιχειρήματα από την άκρα δεξιά. Αλλά με τον καιρό αποδείχθηκε πως δεν έκαναν πολιτική αλλά δολοφονούσαν ανθρώπους. Γι αυτό και όποιος είναι στην Αριστερά, είναι απέναντί τους. Η ιστορία έδειξε ότι οι πραγματικοί στόχοι των τρομοκρατών ήταν η δημοκρατία και η ενότητα της κοινωνίας», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!