Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Κυριάκος Μητσοτάκης: Από αρχές του 2020 ξεκινά η λειτουργία του «112»
[Παρασκήνιο]: Κυριάκος Μητσοτάκης: Από αρχές του 2020 ξεκινά η λειτουργία του «112»

[Παρασκήνιο]: Κυριάκος Μητσοτάκης: Από αρχές του 2020 ξεκινά η λειτουργία του «112»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη σήμερα στην τελική σύσκεψη για την λειτουργία του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης «112». Ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από πρώτο χέρι από τον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερακάκη, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά για όλες τις ενέργειες που έγιναν μέχρι στιγμής ώστε να γίνει δυνατή η λειτουργία αυτού του σημαντικότατου αριθμού για την ασφάλεια των πολιτών κατά την διάρκεια συνθηκών εκτάκτου ανάγκης.

Ο κ. Μητσοτάκης στην συνέχεια ανέφερε ότι έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και τηρήθηκαν τα χρονοδιαγράμματα και έτσι από την 1η Ιανουαρίου ο αριθμός «112» θα είναι σε πλήρη λειτουργία. Στη συνέχεια τόνισε πως «όπου υπάρχει βούληση, σχέδιο και σωστή ηγεσία μπορούν τα υπουργεία να συνεργάζονται αποτελεσματικά για να μπορούμε να φτάσουμε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα»και πρόσθεσε ότι «από εδώ και στο εξής εναπόκειται σε όλους μας να κάνουμε σωστή χρήση αυτού του νέου εργαλείου και το οποίο στην κυριολεξία θα σώσει ζωές».

«Μια από τις άμεσες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής θα είναι τα ακραία καιρικά και φυσικά φαινόμενα τα οποία μας υποχρεώνουν να είμαστε σε αυξημένο επίπεδο ετοιμότητας. Πιστεύω πως δώσαμε τα πρώτα δείγματα γραφής το καλοκαίρι αλλά και με τις πλημμύρες και είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι πρέπει να πάμε σε ένα διαφορετικό επίπεδο ετοιμότητας και οργάνωσης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!