Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 7 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Κοινωνικά κριτήρια για την τακτοποίηση αυθαιρέτων προανήγγειλε ο Γ. Σταθάκης
[Παρασκήνιο]: Κοινωνικά κριτήρια για την τακτοποίηση αυθαιρέτων προανήγγειλε ο Γ. Σταθάκης

[Παρασκήνιο]: Κοινωνικά κριτήρια για την τακτοποίηση αυθαιρέτων προανήγγειλε ο Γ. Σταθάκης

Νέο θεσμικό πλαίσιο και κοινωνικά κριτήρια για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων υποσχέθηκε ο Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξή του, ενόψει της ψήφισης του νέου νομοσχεδίου για τα αυθαίρετα.
Μεταξύ άλλων, ο υπουργός ενέργειας και περιβάλλοντος τονίζει ότι το νομοσχέδιο «διαμορφώνει ένα πλαίσιο με το οποίο τίθενται κάποια κοινωνικά και άλλα κριτήρια που δεν υπήρχαν στο παρελθόν… Αλλάζει τη διαδικασία των αδειοδοτήσεων και αντιμετώπισης του θέματος των αυθαιρέτων από τούδε και στο εξής».

Στη συνέχεια επισημαίνει ότι «απλοποιούμε τη διαδικασία έκδοσης οικοδομικών αδειών, μεταφέρουν ένα μέρος των ελεγχων από την πολεοδομία στους μηχανικούς, συστηματοποιούμε τον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται εφεξής οι διαδικασίες ελέγχου και για πρώτη φορά διαφοροποιούμε αυτόν που αδειοδοτεί από αυτόν που ελέγχει».

Αναφορικά με το κτηματολόγιο, σημειώνει ότι «θα φτιάξουμε πρώτη φορά ενιαίο φορέα Κτηματολογίου ένα νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου το οποίο θα έχει τη νομική διάσταση που ανήκει σήμερα στα υποθηκοφυλακεία αλλά και τη χωρική που επωμίζονται τα κτηματολογικά γραφεία» και υπογραμμίζει ότι «το Κτηματολόγιο θα διαμορφώσει ένα νέο πλαίσιο για την αντιμετώπιση των αυθαιρέτων γιατί για πρώτη φορά θα έχουμε όλα τα εργαλεία και τις δυνατότητες να προχωρήσουμε σε ένα νέο χωροταξικό σχεδιασμό της χώρας».

Ο Γιώργος Σταθάκης τονίζει ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η οικονομία έχει σταθεροποιηθεί» και συμπληρώνει ότι «αυτό σημαίνει ότι η ανάκαμψη είναι εφικτή και αυτό είναι το ελπιδοφόρο σενάριο για την επόμενη μέρα». Παράλληλα, εκτιμά ότι η ανεργία θα υποχωρήσει σύντομα κάτω από το ψυχολογικό όριο του 20%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!