Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Κίνηση «ματ» από Κυριάκο! Πώς θα αναγκάσει τον Τσίπρα να… ξεχάσει τις κραυγές
[Παρασκήνιο]: Κίνηση «ματ» από Κυριάκο! Πώς θα αναγκάσει τον Τσίπρα να… ξεχάσει τις κραυγές

[Παρασκήνιο]: Κίνηση «ματ» από Κυριάκο! Πώς θα αναγκάσει τον Τσίπρα να… ξεχάσει τις κραυγές

Δεν είναι τυχαίο πως τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ξεκίνησαν τις ομιλίες τους στο κλείσιμο των προγραμματικών δηλώσεων επισημαίνοντας το διαφορετικό κλίμα που επικράτησε στην πρώτη μετά το τέλος της κρίσης στη Βουλή.

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι στα 15 χρόνια που είναι βουλευτής πρώτη φορά αισθάνθηκε στην ολομέλεια ένα πιο θετικό κλίμα προσθέτοντας ότι είναι ευθύνη όλων αυτό το κλίμα να διατηρηθεί.

Στην πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα εν πολλοίς ήταν επανάληψη της ομιλίας που είχε κάνει το Σάββατο το βράδυ. Όμως, όπως επισημαίνει το iefimerida.gr, ο τέως πρωθυπουργός φαίνεται πως θέλει σιγά-σιγά να χτίσει μια νέα εικόνα σοβαρότητας που θα μπορέσει σε βάθος χρόνου να του επιτρέψει να διατυπώσει ένα νέο αξιόπιστο αφήγημα.

Γι’ αυτό και εμφανίστηκε πολέμιος του λαϊκισμού και του ψέματος που όπως είπε κυριάρχησε προεκλογικά στον αντιπολιτευτικό λόγο της Νέας Δημοκρατίας. Και ήταν τέτοιο το «κήρυγμά» του κατά του λαϊκισμού, ώστε προκάλεσε ειρωνικά σχόλια και γέλια από την πλευρά της κυβερνητικής παράταξης.

Ενδιαφέρον αναμένεται να έχει και η στάση που θα κρατήσει η αξιωματική αντιπολίτευση στο θέμα της νομοθετικής παρέμβασης για την μείωση του ΕΝΦΙΑ. Αν και ο κ. Τσίπρας δεν έκανε καμία νύξη για το τι τελικά θα πράξει και παρά το γεγονός ότι μίλησε για ρύθμιση που βοηθά και την μεγάλη ακίνητη περιουσία, εντούτοις οι φράσεις του «Συγχαρητήρια λέμε εμείς, Ωσαννά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!