Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
35 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 8 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Γ. Κατρούγκαλος: Στο Eurogroup περιμένουμε την αυτονόητη ανταπόκριση των εταίρων μας
[Παρασκήνιο]: Γ. Κατρούγκαλος: Στο Eurogroup περιμένουμε την αυτονόητη ανταπόκριση των εταίρων μας

[Παρασκήνιο]: Γ. Κατρούγκαλος: Στο Eurogroup περιμένουμε την αυτονόητη ανταπόκριση των εταίρων μας

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, σχετικά με τις αποφάσεις που θα ληφθούν στη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας, 22 Μαϊου.
Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνέντευξή του τόνισε ότι «περιμένουμε τη Δευτέρα στο Eurogroup την αυτονόητη ανταπόκριση των ευρωπαίων εταίρων μας στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων εκ μέρους της ελληνικής πλευράς».

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «εκτός από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, πρέπει τώρα να δρομολογηθεί και η διευθέτηση του ζητήματος τους χρέους», ενώ έσπευσε να προσθέσει «σε κάθε περίπτωση η απόφαση θα σηματοδοτήσει τον τερματισμό της πολιτικής αβεβαιότητας και την έναρξη μιας νέας περιόδου ανάπτυξης για τη χώρα μας, με τελικό προορισμό την πλήρη απαλλαγή της από την επιτροπεία».

Αναφορικά με τη διάσταση απόψεων Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Γερμανίας ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών τόνισε: «εμείς τηρήσαμε με το παραπάνω τα συμφωνηθέντα και πλέον εναπόκειται στους εταίρους μας να πράξουν τα ανάλογα».
Για το αν και κατά πόσο θεωρεί ότι τη Δευτέρα θα υπάρξουν αποφάσεις ο Γιώργος Κατρούγκαλος τόνισε ότι είναι αισιόδοξος «διότι οι σημαντικές πολιτικές αποφάσεις έχουν, ήδη, ληφθεί και απομένει ο τρόπος αποτύπωσής τους».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!