Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Με Καμμένο μέχρι τις εκλογές- Ισχυρό το «σύμφωνο συμβίωσης»
[Παρασκήνιο]: Με Καμμένο μέχρι τις εκλογές- Ισχυρό το «σύμφωνο συμβίωσης»

[Παρασκήνιο]: Με Καμμένο μέχρι τις εκλογές- Ισχυρό το «σύμφωνο συμβίωσης»

Η πολιτική φόρτιση που προκάλεσαν οι πρωτοβουλίες Καμμένου βαίνει προς εκτόνωση, η κυβερνητική συνοχή και η σταθερότητα δεν απειλούνται, το «σύμφωνο συμβίωσης» παραμένει ισχυρό.

Όμως τίποτε πλέον δεν θα είναι το ίδιο στις ενδοκυβερνητικές σχέσεις – και πολύ περισσότερο στη συνεργασία των δύο κομμάτων του κυβερνητικού σχήματος.

Από την ομοψυχία που υπήρχε σε όλα σχεδόν τα μεγάλα θέματα διακυβέρνησης, περνάμε στην ανοχή για τις ανάγκες της συγκατοίκησης και της επιβίωσης του κυβερνητικού σχήματος.

Θα είναι μία δύσκολη συμβίωση μέχρι τις εκλογές, με προβλήματα, ευκαιριακές εντάσεις και προσωρινούς συμβιβασμούς, καθώς και για τις δύο πλευρές προτεραιότητα αποτελεί η ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας, παράλληλα όμως υπάρχουν οι εκλογικές σκοπιμότητες που υπαγορεύουν διαφορετικές στρατηγικές.

Ο Τσίπρας σβήνει τη φωτιά

Προς το παρόν, η ψύχραιμη στάση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα φαίνεται ότι αποφορτίζει το κλίμα, αποτρέποντας νέες «αψιμαχίες» μεταξύ Π. Καμμένου και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που θα έθεταν σε κίνδυνο τη συνοχή του κυβερνητικού σχήματος.

Είναι ενδεικτικό ότι κατά τη σημερινή ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός απέφυγε επιμελώς οποιαδήποτε αναφορά στο θέμα Καμμένου, στέλνοντας εμμέσως το μήνυμα ότι πρόκειται για «επεισόδιο» ήσσονος σημασίας, το οποίο πρέπει να θεωρηθεί λήξαν για να μη δημιουργηθεί μεγαλύτερο πρόβλημα στην κυβέρνηση.

Αλλά ενώ ο πρωθυπουργός και το Μέγαρο Μαξίμου υιοθετούν ευλόγως χαμηλούς τόνους προσπαθώντας να «σβήσουν τη φωτιά», από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει «πολεμική διάθεση». Η γραμμή αυτή εκφράζεται και μέσω της «Εφημερίδας των Συντακτών», που έχει ανοίξει μέτωπο κατά του υπουργού Αμυνας, επικρίνοντας με σφοδρότητα τους χειρισμούς τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!