Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Καϊλή: Περιοδεία στη Θράκη για τα προβλήματα που «μαστίζουν» την περιοχή
[Παρασκήνιο]: Καϊλή: Περιοδεία στη Θράκη για τα προβλήματα που «μαστίζουν» την περιοχή

[Παρασκήνιο]: Καϊλή: Περιοδεία στη Θράκη για τα προβλήματα που «μαστίζουν» την περιοχή

Η Εύα Καϊλή πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με τοπικούς φορείς και εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και συναδέλφους της, όπως Δ. Παπουτσής, Γ. Πεταλωτής, Α. Χατζή Οσμάν και Α. Κίσσας στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο Διευρυμένο Περιφερειακό Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο διεξήχθη σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη, με θέμα: «Ευρωπαϊκά Χρηματοδοτικά Εργαλεία – Ευκαιρίες Ανάπτυξης για την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας».

Η κ. Καϊλή, η οποία στο παρελθόν υπέβαλε σειρά ερωτήσεων σε διάφορους επιτρόπους της ΕΕ που αφορούν την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρουσίασε συγκεκριμένους χρηματοδοτικούς μηχανισμούς που αφορούν την περιφέρεια και στοχεύουν στην άμβλυνση των ανισοτήτων, στη νεανική ανεργία, την κοινωνική ένταξη και στην καταπολέμηση του δημογραφικού προβλήματος.

Η Ευρωβουλευτής, η οποία είναι μέλος της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο νομοθετικό της έργο για το Σχέδιο Γιούνκερ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων).

«Ανοίγουμε τον δρόμο για την δημιουργία επενδυτικών πλατφορμών (Investment platforms) που θα επιτρέψουν σε μικρότερης έκτασης περιφερειακά και θεματικά έργα υποδομής να ενταχθούν κάτω από τον τίτλο μιας ενιαίας επένδυσης», σχολίασε χαρακτηριστικά η Ευρωβουλευτής.

Όπως τόνισε η Εύα Καϊλή, «στόχος μας είναι η μεγαλύτερη και ευκολότερη πρόσβαση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε ρευστότητα μέσω των κεφαλαίων που θα δοθούν στις Ελληνικές τράπεζες κάτι που πρόκειται να δώσει ανάσα στην πραγματική οικονομία καθώς περιλαμβάνει μία τεράστια γκάμα τομέων, από τις νέες τεχνολογίες και τις μεταφορές, μέχρι την αγροτική οικονομία και την αλιεία».

Η Ευρωβουλευτής δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει τη διεκδίκηση για την επιδότηση του εργοδοτικού κόστους των επιχειρήσεων στη Θράκη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!