Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας με την Κύπρο – Νίκος Δένδιας: Ενισχύουμε τον κοινό μας βηματισμό
[Παρασκήνιο]: Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας με την Κύπρο – Νίκος Δένδιας: Ενισχύουμε τον κοινό μας βηματισμό

[Παρασκήνιο]: Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας με την Κύπρο – Νίκος Δένδιας: Ενισχύουμε τον κοινό μας βηματισμό

Δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη έκανε ο Νίκος Δένδιας. Οι δηλώσεις έγιναν αμέσως μετά την υπογραφή του Μνημονίου Πολιτικών Διαβουλεύσεων και Τεχνικής Συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών των δύο κρατών.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ δήλωσε: «Κυρίες και κύριοι, είχα τη χαρά να συναντηθώ σήμερα, για μια ακόμη φορά, με τον φίλο μου, τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον κ. Νίκο Χριστοδουλίδη.

Συζητήσαμε τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή και τα επόμενα βήματά μας στο πλαίσιο του στενού μεταξύ μας συντονισμού.

Υπογράψαμε μάλιστα προ ολίγου μπροστά σας το Μνημόνιο Πολιτικών Διαβουλεύσεων και Τεχνικής Συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών, το οποίο περιμένουμε να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τον κοινό μας βηματισμό, και σε διμερές και σε περιφερειακό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Προχωρούμε σημαντικές πρωτοβουλίες, όπως η πλέον πρόσφατη υπογραφή συμφωνίας για τον αγωγό East Med. Αναπτύσσουμε ισχυρές συνεργασίες με χώρες της περιοχής, στο πλαίσιο μιας κοινότητας κοινής αντίληψης, όπως κατέδειξε και η σύνοδος στο Κάιρο, όπου μετείχε η Γαλλία, αλλά και σαν παρατηρητής η Ιταλία.

Θα επαναλάβω και από αυτό το βήμα, σήμερα, ότι οι πρωτοβουλίες μας δεν στρέφονται εναντίον οιουδήποτε. Αντιθέτως, όσες χώρες το επιθυμούν είναι ευπρόσδεκτες, υπό την αυτονόητη, βεβαίως, προϋπόθεση ότι λειτουργούν στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και ότι επιλέγουν τη συνεργασία και τη σταθερότητα, αντί της έντασης και της αστάθειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!