Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Το ηχηρό μήνυμα που θα στείλει σήμερα στην ομιλία του ο Μητσοτάκης – Όσα είπε με δημοσιογράφους
[Παρασκήνιο]: Το ηχηρό μήνυμα που θα στείλει σήμερα στην ομιλία του ο Μητσοτάκης – Όσα είπε με δημοσιογράφους

[Παρασκήνιο]: Το ηχηρό μήνυμα που θα στείλει σήμερα στην ομιλία του ο Μητσοτάκης – Όσα είπε με δημοσιογράφους

Η πενθήμερη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Νέα Υόρκη ολοκληρώνεται απόψε στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών με ομιλία που θα απευθύνει από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του διεθνούς οργανισμού.

Στις προθέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να μιλήσει συνοψίζοντας τα βασικά μηνύματα που προσπάθησε να περάσει τις τέσσερις προηγούμενες στις συναντήσεις που είχε με ξένους ηγέτες και σημαντικούς επενδυτές.

Μηνύματα που, όπως μεταφέρουν συνεργάτες του πρωθυπουργού, σχετίζονται με την «αλλαγή σελίδας» που έγινε στην Ελλάδα μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και τα συντεταγμένα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για να μετατρέψει τη χώρα σε φιλικό προορισμό για επενδύσεις καθώς και βασικό παράγοντα για τη σταθερότητα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στην ελληνική αποστολή κυριαρχεί ικανοποίηση για την επίτευξη των στόχων που είχαν τεθεί πριν την αναχώρηση από την Αθήνα και εκτιμούν ότι τα συμπεράσματα από τις επαφές του Πρωθυπουργού με ξένους ηγέτες και η παρουσία του σε σημαντικές εκδηλώσεις πολιτικού και οικονομικού περιεχομένου επιβεβαιώνουν ότι η Ελλάδα αλλάζει σελίδα και επανέρχεται ως κυρίαρχος παίκτης στην περιοχή.

Στο μεταξύ, σε συνομιλία με τους Έλληνες δημοσιογράφους ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε τόσο στη συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όσο και στο θέμα της ψήφου των ομογενών στις εκλογές της χώρας μας.

Ο κ. Μητσοτάκης, όταν ρωτήθηκε μάλιστα για την πρόταση που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για το δικαίωμα ψήφου των ομογενών, τη χαρακτήρισε «προσβλητική» και «αντισυνταγματική». «Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλά αντισυνταγματική, είναι βαθιά προσβλητική για όσους επιλέγουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα εκτός Ελλάδος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!