Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Ηχηρό μήνυμα Καραμανλή – Σε ποιους «κόβει τον αέρα»
[Παρασκήνιο]: Ηχηρό μήνυμα Καραμανλή – Σε ποιους «κόβει τον αέρα»

[Παρασκήνιο]: Ηχηρό μήνυμα Καραμανλή – Σε ποιους «κόβει τον αέρα»

Έντονη κινητικότητα επιδεικνύει το τελευταίο διάστημα ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

Μια κινητικότητα που έχει τη σημασία της, αφού πραγματοποιείται σε μια χρονική περίοδο που, σύμφωνα με σενάρια που κυκλοφορούν, κάποιοι αυτοαποκαλούμενοι «καραμανλικοί», αλλά ευρισκόμενοι εκτός ΝΔ, στρέφονται κατά της ηγεσίας του κόμματος και αφήνουν να διαρρέουν «πληροφορίες» για δημιουργία νέου κόμματος.

Είναι προφανές ότι ο πρώην πρωθυπουργός θέλει να στείλει το μήνυμα πως το όνομά του δεν θα πρέπει να εμπλέκεται από κανέναν και να χρησιμοποιείται σε κανενός είδους σενάρια.

Το μήνυμα αυτό φαίνεται να το απευθύνει προς δύο κύριους αποδέκτες: Από τη μία προς τα στελέχη εκείνα που είτε με τρόπο ευθύ είτε διά της πλαγίας αφήνουν να εννοηθεί ότι λειτουργούν εξ ονόματός του. Με άλλα λόγια, «κόβει τον αέρα» σε όποιον ή όποιους δηλώνουν δεξιά ή αριστερά πως λειτουργούν υπό τη σκέπη του. Και από την άλλη απευθύνεται ουσιαστικά στο εσωτερικό της ΝΔ, στέλνοντας μήνυμα συσπείρωσης και ενίσχυσης του Κυρ. Μητσοτάκη.

Ποια είναι τα γεγονότα που αποτελούν ισχυρότατες ενδείξεις προς αυτή την κατεύθυνση;

  • Την περασμένη εβδομάδα ο Κώστας Καραμανλής πραγματοποίησε επίσκεψη και στους τρεις νομούς (Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης) της ακριτικής Θράκης. Μπορεί επισήμως το ταξίδι αυτό να χαρακτηρίστηκε ιδιωτικό, παρ’ όλα αυτά είχε σαφείς πολιτικές προεκτάσεις, αφού πραγματοποιήθηκε σε μία περίοδο όπου οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι ιδιαίτερα τεταμένες, με τα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων μας να παραμένουν στις φυλακές της Αδριανούπολης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!