Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Γιάννης Πλακιωτάκης: Θα αξιοποιήσουμε 10 περιφερειακά λιμάνια αλλάζοντας φιλοσοφία
[Παρασκήνιο]: Γιάννης Πλακιωτάκης: Θα αξιοποιήσουμε 10 περιφερειακά λιμάνια αλλάζοντας φιλοσοφία

[Παρασκήνιο]: Γιάννης Πλακιωτάκης: Θα αξιοποιήσουμε 10 περιφερειακά λιμάνια αλλάζοντας φιλοσοφία

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, σε συνέντευξή του παρουσίασε τους στόχους του και την στρατηγική που θα ακολουθήσει στο υπουργείο.

Ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε ότι «Ξεκινήσαμε δυναμικά με όλα τα ζητήματα. Έχω πραγματοποιήσει μια σειρά επαφών με θεσμικούς εκπροσώπους της ναυτιλίας, έχουν καταγραφεί τα θέματα. Προτεραιότητα θα δώσουμε στα εν εξελίξει αναπτυξιακά σχέδια που υπάρχουν στα μεγάλα λιμάνια της χώρας. Θέλουμε να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι φιλική χώρα προς τις επενδύσεις, με βάση το εθνικό και το ευρωπαϊκό δίκαιο, σεβόμενοι τους νόμους του κράτους».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε και στην αξιοποίηση 10 περιφερειακών λιμανιών της χώρας λέγοντας ότι «Θέλουμε να αλλάξουμε την πολιτική φιλοσοφία για την αξιοποίηση των 10 μεγάλων περιφερειακών λιμανιών της χώρας, αυτό θα γίνει πρακτικά μέσα από μελέτες αξιολόγησης, βιωσιμότητας οι οποίες θα μας υποδείξουν με ποιο μοντέλο θα προχωρήσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα. Οι συγκεκριμένες μελέτες εκτιμούμε ότι θα ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες και στη συνέχεια θα έχουμε και τις οικονομικές παραμέτρους, οι οποίες θα προσδιορίσουν με ποιο τρόπο θα προχωρήσει η διαγωνιστική διαδικασία. Όλα αυτά θα γίνουν με σεβασμό στο δημόσιο συμφέρον, στη διασφάλιση επενδύσεων και, βεβαίως, στη διασφάλιση των εσόδων για τον κρατικό προϋπολογισμό».

Όπως ενημέρωσε ο υπουργός στόχος του είναι η αναδιοργάνωση των φορέων λιμενικής διακυβέρνησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!