Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 13 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 10 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Για ποιον χτυπάει η καμπάνα; Νέες αποκαλύψεις για Novartis, ΚΕΕΛΠΝΟ και εξοπλιστικά
[Παρασκήνιο]: Για ποιον χτυπάει η καμπάνα; Νέες αποκαλύψεις για Novartis, ΚΕΕΛΠΝΟ και εξοπλιστικά

[Παρασκήνιο]: Για ποιον χτυπάει η καμπάνα; Νέες αποκαλύψεις για Novartis, ΚΕΕΛΠΝΟ και εξοπλιστικά

Το πολιτικό θερμόμετρο θα «χτυπήσει κόκκινο» τις επόμενες εβδομάδες, με αποκαλύψεις νέων στοιχείων για το «μεγάλο φαγοπότι» στον τομέα της υγείας, τα σκάνδαλο Novartis, την διασπάθιση κρατικού χρήματος μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ και τις μίζες των εξοπλιστικών.

Περαιτέρω όξυνση του πολιτικού κλίματος και κλιμάκωση των κομματικών αντιπαραθέσεων αναμένεται ότι θα πυροδοτήσει το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας, το οποίος θα δοθεί στους εισηγητές τον κομμάτων την προσεχή Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα θα περιλαμβάνει τα ακριβή ποσά που ζημιώθηκε το Δημόσιο κατά περίπτωση και θα εξατομικεύει ευθύνες για τους εμπλεκόμενους. Τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Επιτροπή θα τεκμηριωθούν εν συνεχεία με τα ευρήματα ελέγχων σε τραπεζικούς λογαριασμούς, το άνοιγμα των οποίων ζήτησε ήδη η Εισαγγελία Διαφθοράς.

Σύστημα χρηματισμού

Πέραν των πολιτικών προσώπων που έχουν μπει στο «κάδρο» των σκανδάλων Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ, «η καμπάνα θα χτυπήσει» και για περίπου2.500 γιατρούς, κρατικούς αξιωματούχους και στελέχη του συστήματος υγείας που «λαδώνονταν» νομοτύπως, καθώς και για επιχειρήσεις που λειτούργησαν ως κανάλια για τη διανομή χρήματος των φαρμακευτικών εταιρειών.

Με αφετηρία τις καταθέσεις ενός ακόμη προστατευόμενου μάρτυρα και με οδηγό τα στοιχεία που έχει δώσει το FBI, οι εισαγγελείς Διαφθοράς χαρτογράφησαν ολόκληρο το σύστημα χρηματισμούγιατρών. Έχουν πλέον στα χέρια τους μια μακροσκελέστατη λίστα εμπλεκομένων, που έλαβαν «μαύρο» χρήμα της Novartis – ή νομιμοφανές, υπό το πρόσχημα συμμετοχής τους σε «έρευνες» για τη χρήση φαρμακευτικών σκευασμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!