Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: FT: Οι Έλληνες επιθυμούν αλλαγή και δίνει ώθηση στο Μητσοτάκη
[Παρασκήνιο]: FT: Οι Έλληνες επιθυμούν αλλαγή και δίνει ώθηση στο Μητσοτάκη

[Παρασκήνιο]: FT: Οι Έλληνες επιθυμούν αλλαγή και δίνει ώθηση στο Μητσοτάκη

Οι Financial Times και η ανταποκρίτριά τους στην χώρα μας επισημαίνουν πως «Η επιθυμία των Ελλήνων για αλλαγή δίνει ώθηση στον Μητσοτάκη μετά την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ». Ακόμα συνεχίζουν λέγοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «ποντάρει στο ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για μια διαφορετική προσέγγιση μετά από πέντε χρόνια συγκρουσιακής πολιτικής από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα –περιλαμβανομένης και μιας ακροσφαλούς τακτικής έναντι της ΕΕ και μιας αντιπαράθεσης με τους πιστωτές το 2015 που ώθησαν την Ελλάδα στο χείλος μιας άτακτης εξόδου από το ευρώ».

Στην ανταπόκρισή της η κ. Χούπερ παραθέτει και τις μαρτυρίες δύο κατοίκων της Πετρούπολης οι οποίοι θέλουν να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία. Ο πρώτος είναι ο 28χρονος Σταμάτης τεχνικός υπολογιστών ο οποίος λέει χαρακτηριστικά πως «Αποφάσισα να δώσω μια ευκαιρία στη ΝΔ. (Ο ΣΥΡΙΖΑ) είχε υποσχθεί να βάλει φρένο στη λιτότητα, αλλά αυτό που λάβαμε ήταν άλλη μια σκληρή τετραετία με αυξήσεις φόρων».

Η δεύτερη είναι η 23χρονη Νεκτερία μητέρα ενός παιδιού, η οποία αναφέρει πως «Οι γονείς μου δεν συμμερίζονται την άποψή μου, αλλά πιστεύω ότι η ΝΔ θα προσπαθήσει περισσότερο από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως σημειώνεται το προβάδισμα των 8-10 μονάδων της ΝΔ δικαιολογείται διότι οι υποσχέσεις για μειώσεις φόρων και δημιουργία θέσεων εργασίας βρίσκουν απήχηση στην ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας, την μεσαία τάξη, η οποία είδε τα τελευταία τέσσερα χρόνια το εισόδημά της να εξανεμίζεται από τους φόρους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!