Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Τι φοβούνται Στέιτ Ντιπάρτμεντ και Αθήνα από τους Τούρκους στη Μεσόγειο
[Παρασκήνιο]: Τι φοβούνται Στέιτ Ντιπάρτμεντ και Αθήνα από τους Τούρκους στη Μεσόγειο

[Παρασκήνιο]: Τι φοβούνται Στέιτ Ντιπάρτμεντ και Αθήνα από τους Τούρκους στη Μεσόγειο

Ως ένα «ιδιαίτερα προκλητικό» βήμα που θα ανεβάσει την ένταση στην περιοχή χαρακτηρίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τα όσα είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ότι η Άγκυρα έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για τη διεξαγωγή γεωτρήσεων εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Απαντώντας σε ερώτηση του ιστότοπου Hellas Journal, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών εξέφρασε την βαθιά ανησυχία της Ουάσινγκτον για τις δηλώσεις Τσαβούσογλου, υπενθυμίζοντας την προγενέστερη ανακοίνωση με την οποία το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί την Άγκυρα να ακυρώσει την απόφαση της για την πραγματοποίηση των παράνομων γεωτρήσεων εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Στο μεταξύ, ελληνικοί διπλωματικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι η Τουρκία πιέζεται και γίνεται απρόβλεπτη, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις.

Το Σάββατο, η Άγκυρα ξέσπασε με οργή κατά των Med 7, για τη σαφή υποστήριξη της Κύπρου για το ζήτημα των γεωτρήσεων. Οι επτά χώρες του ευρωπαϊκού νότου, μετά τη συνάντηση της Μάλτας, κάλεσαν την ΕΕ να λάβει μέτρα σε περίπτωση που η Τουρκία δεν σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σε αυτή την κοινή διακήρυξη, η Άγκυρα απάντησε με οργή, κατηγορώντας τους Med 7 ότι είναι εκτός τόπου. «Τα σχόλια αυτά αντανακλούν τις εθνικές θέσεις του ελληνικού διδύμου (δηλ. Αθήνας και Λευκωσίας) που είναι ασύμβατες με τις αρχές του ΟΗΕ για τη διευθέτηση του Κυπριακού ζητήματος και τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!