Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
23 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Ο Φίλης «βομβαρδίζει» το κυβερνητικό αφήγημα περί καθαρής εξόδου
[Παρασκήνιο]: Ο Φίλης «βομβαρδίζει» το κυβερνητικό αφήγημα περί καθαρής εξόδου

[Παρασκήνιο]: Ο Φίλης «βομβαρδίζει» το κυβερνητικό αφήγημα περί καθαρής εξόδου

«Πρέπει να βγούμε από την παραδοχή ότι καλώς πηγαίνουμε» καθώς είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, δηλώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης «βομβαρδίζοντας» το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Ο κ. Φίλης εκτιμά ότι τα υψηλά πλεονάσματα 3,5% θα επιβραδύνουν την κατάσταση, ενώ μεγαλώνει η απόκλιση ανάμεσα στην Ελληνική και την Ευρωπαϊκή οικονομία.

«Είμαστε μπροστά στο φαινόμενο η ρύθμιση του χρέους να οδηγήσει σε παρατεταμένη περίοδο τις κοινωνικές ανισότητες» προειδοποίησε μιλώντας στη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για το Δημογραφικό.

«Το κρίσιμο πολιτικό θέμα είναι: βγαίνουμε από τη δανειακή υποχρέωση με τι στόχους; Θα υπάρξει κοινωνική σύγκλιση και υπέρβαση σταδιακά, των κοινωνικών ανισοτήτων; Θα υπάρξει σύγκλιση της ελληνικής οικονομίας με τις ευρωπαϊκές οικονομίες;» επισήμανε.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Φίλης χαρακτήρισε «πολύ κρίσιμο ζήτημα την απασχόληση», που προφανώς -όπως είπε- συναρτάται «με την ποιότητα της εργασίας και τη δυνατότητα του κράτους, με την ευρεία έννοια, να ασκεί πολιτική επενδύσεων».

«Έχουμε σήμερα τον φτωχό εργαζόμενο. Είναι ένα νέο φαινόμενο αυτό για την Ελλάδα. Δυνητικά στη ζώνη του κοινωνικού αποκλεισμού είναι 3,5 εκατ. συνάνθρωποι μας», ανέφερε ο κ. Φίλης.

Σχολιάστε …

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!