Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Αίτηση των δανειστών – Απολύστε 70.000 δημοσίους υπαλλήλους
[Παρασκήνιο]: Αίτηση των δανειστών – Απολύστε 70.000 δημοσίους υπαλλήλους

[Παρασκήνιο]: Αίτηση των δανειστών – Απολύστε 70.000 δημοσίους υπαλλήλους

Μαζικές απολύσεις συμβασιούχων του Δημοσίου απαιτούν από την κυβέρνηση οι «θεσμοί» ενόψει της τρίτης αξιολόγησης και η εγκλωβισμένη στο Success Story κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να υπακούσει. Οι ανακοινώσεις για τη «λύση στον γόρδιο δεσμό» των συμβασιούχων του Δημοσίου» θα γίνουν από τα πιο επίσημα χείλη, δηλαδή από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Οι αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του κράτους είναι προ- συμμόρφωση της κυβέρνησης συνεπάγεται οριζόντια μέτρα μείωσης του μισθολογικού κόστους του Δημοσίου.

Με την επιστολή (letter of intent) που έχουν στείλει από κοινού προς τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, η Ελλάδα ανέλαβε πολύ συγκεκριμένες και ιδιαίτερα σκληρές δεσμεύσεις σε ό,τι αφορά τον τρόπο λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης.

Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Τσακαλώτος δεσμεύτηκαν, με την επιστολή τους προς το ΔΝΤ, ότι θα νομοθετήσουν έως τον Σεπτέμβριο του 2017 ανώτατο όριο στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου για το 2017 και το 2018. Αναλαμβάνουν επίσης την υποχρέωση ότι όσες συμβάσεις μετατραπούν από ορισμένου σε αορίστου χρόνου με δικαστικές αποφάσεις δεν θα επηρεάσουν τους στόχους του μεσοπρόθεσμου προγράμματος 2018-2021.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!