Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Έτοιμη να «διαγράψει» το ΠΑΣΟΚ ανήμερα των γενεθλίων του η Γεννηματά!
[Παρασκήνιο]: Έτοιμη να «διαγράψει» το ΠΑΣΟΚ ανήμερα των γενεθλίων του η Γεννηματά!

[Παρασκήνιο]: Έτοιμη να «διαγράψει» το ΠΑΣΟΚ ανήμερα των γενεθλίων του η Γεννηματά!

Στην ομιλία της στις 3 Σεπτεμβρίου, επέτειο της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννηματά θα καλέσει το κόμμα που κυριάρχησε κατά τη μεταπολιτευτική περίοδο «να κάνει βήμα πίσω», επί της ουσίας να αδρανοποιηθεί πολιτικά, προκειμένου να κάνει το Κίνημα Αλλαγής τα απαραίτητα βήματα προς τα εμπρός μετεξελισσόμενο σε ένα κόμμα της σύγχρονης Σοσιαλδημοκρατίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής».

«Τώρα πάμε μπροστά με το Κίνημα Αλλαγής» είναι το μήνυμα προς τη βάση του κόμματος.

Αυτό δεν σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ αυτοκαταργείται. Δεν υπάρχει, όπως λέγεται, Κίνημα Αλλαγής χωρίς το ΠΑΣΟΚ. Αλλά σε αυτήν τη φάση, ο σχεδιασμός επικεντρώνεται στην οργανωτική ενίσχυση, στην αποσαφήνιση του ιδεολογικού και πολιτικού στίγματος του Κινήματος Αλλαγής.

Ήδη έχουν καθοριστεί οι σταθμοί αυτού του αρχικού, δίμηνου σχεδιασμού που θα κορυφωθεί με την Προγραμματική Συνδιάσκεψη του Νοεμβρίου. Θα έχουν προηγηθεί η παρουσία Γεννηματά στη ΔΕΘ και οι συνεδριάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Επιτροπής στις οποίες θα συζητηθεί και το «πόρισμα» της επιτροπής Χριστοφιλοπούλου για την αξιολόγηση του εκλογικού αποτελέσματος και τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν.

Όπως γράφει «Το Βήμα της Κυριακής», το σενάριο που κερδίζει έδαφος, αν και είναι αβέβαιο αν θα γίνει αποδεκτό από όλες τις εσωκομματικές πλευρές, είναι να συσταθεί «ένα σώμα συνεδρίου» το οποίο θα κληθεί να αποφασίσει ότι δεν τίθεται θέμα εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ όταν ο πρόεδρός του είναι επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!