Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Επιστολή Μητσοτάκη στους Έλληνες τραγουδοποιούς
[Παρασκήνιο]: Επιστολή Μητσοτάκη στους Έλληνες τραγουδοποιούς

[Παρασκήνιο]: Επιστολή Μητσοτάκη στους Έλληνες τραγουδοποιούς

Μετά την αντίδραση των τραγουδοποιών, αναφορικά με το βίντεο που διακινήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία με τον Φοίβο Δεληβοριά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διευκρινίζει ότι υπήρξε μια λεκτική παρεξήγηση, η οποία οδήγησε σε αντίδραση των τραγουδοποιών για τη διαχείριση της συνάντησής τους. Παρ’ όλα αυτά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιχειρεί να λύσει την παρεξήγηση.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει τα εξής:

Ευχαριστώντας σας ξανά για την πολύ εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε τη Δευτέρα, θέλω να διασαφηνίσω μια φράση μου που πιθανώς παρεξηγήθηκε, εξού και με έκπληξη διάβασα μια ανακοίνωση του Σωματείου σας, αλλά και μια ανάρτηση του διακεκριμένου τραγουδοποιού κ. Φοίβου Δεληβοριά»

Στην συνέχεια προσθέτει ότι «στόχος μου, όπως είπα σε όλους τους δημιουργούς που μετείχαν στη συνάντησή μας, είναι να στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις το ελληνικό τραγούδι, και πρωτίστως βέβαια τους χιλιάδες λιγότερο γνωστούς δημιουργούς -συνθέτες, στιχουργούς, μουσικούς- που ζουν αποκλειστικά από τα πνευματικά δικαιώματα. Στο πλαίσιο αυτό απηύθυνα δημόσια έκκληση στους επιχειρηματίες που σχετίζονται με την ελληνική μουσική, να καταβάλουν, ως οφείλουν, το τίμημα που προβλέπει ο νόμος για τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών. Χαρακτήρισα το τίμημα συμβολικό, γιατί είναι όντως συμβολικό, αν το συγκρίνει κανείς με τα έσοδα που αποκομίζουν, αξιοποιώντας και το καλλιτεχνικό έργο των Ελλήνων δημιουργών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!