Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Ένταση στο Προεδρικό Μέγαρο – Σκληρή απάντηση Παυλόπουλου στον Ερντογάν
[Παρασκήνιο]: Ένταση στο Προεδρικό Μέγαρο – Σκληρή απάντηση Παυλόπουλου στον Ερντογάν

[Παρασκήνιο]: Ένταση στο Προεδρικό Μέγαρο – Σκληρή απάντηση Παυλόπουλου στον Ερντογάν

Η επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο προεδρικό μέγαρο πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα. Ακολούθησε η έναρξη ομιλίας και υποδοχής από τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο κ. Παυλόπουλος στην ομιλία του έκανε σαφές ότι «η Συνθήκη της Λωζάνης είναι αδιαπραγμάτευτη». Μάλιστα, ξεκίνησε μια άτυπη διαμάχη μεταξύ του Τούρκου Προέδρου και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάνης και τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε: «Είμαστε εδώ εμείς οι Έλληνες για να σφίξουμε το χέρι και να δημιουργήσουμε γέφυρες φιλίας και όχι διχασμό και να γίνουμε η πόρτα για την είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ.Λόγω της ιστορίας της Ελλάδας, αυτό προϋποθέτει τον πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου.Η βάση που θεμελίωσε τη φιλία μας ήταν η συνθήκη της Λωζάνης. Για μας αυτή η συνθήκη είναι αδιαπραγμάτευτη, δεν χρειάζεται ούτε αναθεώρηση, ούτε επικαιροποίηση, καλύπτει πλήρως τα ζητήματα».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που υποστήριξε έκανε λόγο για «Τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης». Ο κ. Ερντογάν μεταξύ άλλων ανέφερε: «Επιθυμώ η επίσκεψη αυτή να αποτελέσει νέο σημείο καμπής για τις σχέσεις των δύο κρατών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!