Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Έκτακτο υπουργικό για τη Δικαιοσύνη! Θα προχωρήσει στις αλλαγές ή όχι;
[Παρασκήνιο]: Έκτακτο υπουργικό για τη Δικαιοσύνη! Θα προχωρήσει στις αλλαγές ή όχι;

[Παρασκήνιο]: Έκτακτο υπουργικό για τη Δικαιοσύνη! Θα προχωρήσει στις αλλαγές ή όχι;

Όλα δείχνουν πως το θέμα που προκάλεσε δριμεία αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία θα λυθεί σήμερα με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου που θα εγκρίνει ή θα αναβάλλει τις αλλαγές στην ηγεσία του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η αρχική πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πλήρωση της θέσης του προέδρου και της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η προεκλογική εκστρατεία για τις εθνικές εκλογές και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δείχνει ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει χάσει την πολιτική νομιμοποίηση για τέτοιες επιλογές, δεν συνάντησε μόνο την κατηγορηματική άρνηση της ΝΔ.

Ομόθυμη υπήρξε η γνωμάτευση των κορυφαίων Ελλήνων συνταγματολόγων- μεταξύ αυτών και ορισμένοι αριστερών πεποιθήσεων, όπως οι Ν. Αλιβιζάτος, Αντώνης Μανιτάκης και Μιχάλης Σταθόπουλος- που χαρακτήρισαν την κίνηση «καταδολίευση του Συντάγματος».

Τι θα κάνει η κυβέρνηση, η οποία έχει δρομολογήσει τις σχετικές διαδικασίες και έχει δηλώσει την πρόθεση της να προχωρήσει στις επιλογές της ηγεσίας της δικαιοσύνης;

Θα προχωρήσει, διακινδυνεύοντας μια συνταγματική κρίση ή θα κάνει πίσω;

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!