Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Η «προειδοποίηση» Μητσοτάκη που δεν θυμούνται πολλοί – Ο αριθμητικός στόχος εκλογής
[Παρασκήνιο]: Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Η «προειδοποίηση» Μητσοτάκη που δεν θυμούνται πολλοί – Ο αριθμητικός στόχος εκλογής

[Παρασκήνιο]: Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Η «προειδοποίηση» Μητσοτάκη που δεν θυμούνται πολλοί – Ο αριθμητικός στόχος εκλογής

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ως προτεινόμενη Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ξαφνιάζοντας πολλούς και κάνοντας μια επιλογή που σηματοδοτεί τη συναίνεση και έχει ιδιαίτερο συμβολισμό αφού θα πρόκειται για την πρώτη γυναίκα στον θεσμό.

Πολλοί δεν θυμούνται την… προειδοποίηση του πρωθυπουργού που είχε δηλώσει σε ανύποπτο χρονικό διάστημα ότι η επιλογή του θα υποχρέωνε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αναζητήσουν πολύ ισχυρό άλλοθι για να αιτιολογήσουν πιθανή άρνησή τους να την ψηφίσουν.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου πρόκειται για ένα πρόσωπο ακομμάτιστο, το οποίο χαίρει της εκτίμησης του συνόλου σχεδόν του πολιτικού συστήματος, ενώ στη διαδρομή της στον χώρο της Δικαιοσύνης έχει καταπιαστεί με ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο αριθμητικός στόχος

Ο στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι να καταρριφθεί το ρεκόρ εκλογής του Κάρολου Παπούλια (με 279 ψήφους το 2005). Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ψηφίσουν την κυρία Σακελλαροπούλου εκτός από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, έστω αυτοί του ΚΚΕ (281 ψήφοι συνολικά) ή, διαφορετικά, από κοινού οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ25 (285 ψήφοι).

Βέβαια, αυτό είναι δύσκολο, καθώς το ΚΚΕ παραδοσιακά δεν ψηφίζει προτάσεις για ΠτΔ, ενώ η Ελληνική Λύση είχε δηλώσει ότι θα ψήφιζε πρόσωπο προερχόμενο από την κεντροδεξιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!