Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Εγκαινιάστηκε το πρώτο πολύκεντρο ανταποδοτικής ανακύκλωσης από τον Τάκη Θεοδωρικάκο (ΦΩΤΟ)
[Παρασκήνιο]: Εγκαινιάστηκε το πρώτο πολύκεντρο ανταποδοτικής ανακύκλωσης από τον Τάκη Θεοδωρικάκο (ΦΩΤΟ)

[Παρασκήνιο]: Εγκαινιάστηκε το πρώτο πολύκεντρο ανταποδοτικής ανακύκλωσης από τον Τάκη Θεοδωρικάκο (ΦΩΤΟ)

Εγκαινιάστηκε σήμερα το πρωί ο 1ος πολυχώρος ανταποδοτικής ανακύκλωσης στην Καλλιθέα από τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και με παρουσία του δήμαρχου της πόλης Δημήτρη Κάρναβου. Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης του υπουργείου Εσωτερικών το οποίο θα ξεκινήσει σε 5 δήμους(Άνδρου,Καλλιθέας, Ιωαννιτών, Ναυπλιέων και Νέας Σμύρνης) και στόχος του είναι να εξαπλωθεί σε όλη την επικράτεια. Στα συγκεκριμένα κέντρα θα γίνεται η επιτόπια ανακύκλωση συσκευασιών από πλαστικό, μέταλλο, γυαλί, και χαρτί. Στις 33 συσκευασίες με ανακυκλώσιμα υλικά οι πολίτες θα λαμβάνουν 1 ευρώ.

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάκτηση 100% ανακυκλώσιμων υλικών, η οποία θα πιστοποιείται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στου 5 δήμους που θα λειτουργήσει το πρόγραμμα θα αποκτήσουν 45 «Σπιτάκια Ανακύκλωσης»και επιπροσθέτως 5 πολυκέντρα ανακύκλωσης .

Μιλώντας προς τους μαθητές ο κ. Θεοδωρικάκος τους κάλεσε να πάρουν επάνω τους την υπόθεση της ανακύκλωσης ώστε και οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, αλλά και ο Δήμος τους και η χώρα μας να ωφεληθούν. Όπως εξήγησε στα παιδιά ο υπουργός Εσωτερικών με την ανταποδοτική ανακύκλωση κερδίζουν όλοι. Ωφελούνται οι ίδιοι, αφού για κάθε 33 συσκευασίες κερδίζουν 1 ευρώ. Κερδίζει ο Δήμος, αφού μειώνεται ο όγκος των απορριμμάτων στα οποία πρέπει να γίνει αποκομιδή και να μεταφερθούν στη Φυλή, κι έτσι, μέσω της εξοικονόμησης χρημάτων, θα υπάρχει δυνατότητα να προσφέρονται φθηνότερες και καλύτερες υπηρεσίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!