Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Η Δόμνα Μιχαηλίδου μίλησε για τη δημογραφική πτώση και τη μετανάστευση στις Βρυξέλλες (ΒΙΝΤΕΟ)
[Παρασκήνιο]: Η Δόμνα Μιχαηλίδου μίλησε για τη δημογραφική πτώση και τη μετανάστευση στις Βρυξέλλες (ΒΙΝΤΕΟ)

[Παρασκήνιο]: Η Δόμνα Μιχαηλίδου μίλησε για τη δημογραφική πτώση και τη μετανάστευση στις Βρυξέλλες (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις Βρυξέλλες βρέθηκε η υφυπουργός Εργασίας με αρμοδιότητα τα θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, προσκεκλημένη ως κεντρική ομιλήτρια από το Ίδρυμα Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής σε συζήτηση με θέμα: «Δημογραφική πτώση και μετανάστευση: Ψάχνοντας την ευρωπαϊκή χρυσή τομή», που έλαβε χώρα την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου.

Η εκδήλωση (email protected) διοργανώθηκε για 4η χρονιά και αποτελεί τη μεγαλύτερη πλατφόρμα δημοσίου διαλόγου κορυφαίων ευρωπαϊκών κεντροδεξιών thinktanks. Τη διοργάνωση ανέλαβαν το Κέντρο Martens, που αποτελεί την επίσημη ομάδα προβληματισμού του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, το Ίδρυμα Konrad-Adenauer, το Ίδρυμα Hanns-Seidel και η Πολιτική Ακαδημία του Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος.

Η υφυπουργός Εργασίας στην εισαγωγική της τοποθέτηση τόνισε ότι το δημογραφικό συνιστά σήμερα «ζήτημα ιστορικής συνέχειας των ευρωπαϊκών εθνών» και υπογράμμισε ότι «η μετανάστευση ως μέσο δημογραφικής ενδυνάμωσης έχει εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από ότι στις αρχές του 19ου αιώνα ή μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, τόσο ως προς τις χώρες προέλευσης των μεταναστών όσο και ως προς τις συνθήκες στις χώρες υποδοχής».

Στη συνέχεια της ομιλίας της, η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε ότι μεταξύ άλλων για θέματα που άπτονται της συλλογικής ταυτότητας και του αυτοπροσδιορισμού, «οφείλουμε να αναζητήσουμε και να επιτύχουμε τη κοινωνική συναίνεση. Οι σύγχρονες ανοιχτές αλλά και περίπλοκες κοινωνίες δεν αποδέχονται αβασάνιστα άνωθεν λύσεις. Αυτή είναι και η πεμπτουσία του δημοκρατικά οργανωμένου συλλογικού βίου».

Για την επίτευξη της κοινωνικής συναίνεσης που απαιτείται προκειμένου το μεταναστευτικό να λειτουργήσει ως μέσο δημογραφικής ενδυνάμωσης η κ. Μιχαηλίδου εστίασε σε τρεις βασικές προϋποθέσεις:

α) Τη συστηματική και σε βάθος ενημέρωση των πολιτών για τις προκλήσεις που θέτει η δημογραφική κρίση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!