Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Δείτε πόσα παίρνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι
[Παρασκήνιο]: Δείτε πόσα παίρνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι

[Παρασκήνιο]: Δείτε πόσα παίρνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους από την 1η Σεπτεμβρίου 2019 έως την 31η Δεκεμβρίου 2023, δικαιούνται αποζημίωση για τη συμμετοχή στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο σχετικό θεσμικό πλαίσιο ορίζεται πως τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, πλην αυτών που λαμβάνουν αντιμισθία (δηλαδή πλην των Δημάρχων, των Αντιδημάρχων και των Προέδρων Δημοτικών Συμβουλίων, αφού αυτοί λαμβάνουν αντιμισθία βάσει της παρ.1 του αρ.92 του ν.3852/2010 ως ισχύει), δικαιούνται αποζημίωση για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και μέχρι 4συνεδριάσεις το μήνα.

Η ανωτέρω αποζημίωση δεν καταβάλλεται στους Δημοτικούς Συμβούλους που εκλέγονται:
α) στους Δήμους των εκλογικών περιφερειών Α΄ και Β΄ Αθηνών, Α΄ και Β΄ Πειραιά και Α΄ Θεσσαλονίκης,
β) στους λοιπούς Δήμους, εφόσον η κατοικία τους απέχει λιγότερο από 10 χλμ. από τη δημοτική ή τοπική Κοινότητα που φιλοξενεί την έδρα του Δήμου.

Η ίδια διάταξη ορίζει πως η εξαίρεση της περίπτωσης α΄ δεν ισχύει για τους νησιωτικούς Δήμους που υπάγονται διοικητικά στις περιφέρειες αυτές, στους οποίους εφαρμόζεται η ειδική εξαίρεση της περίπτωσης β΄.

Το ύψος της αποζημίωσης, για κάθε συνεδρίαση, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό που αντιστοιχεί στο 1 % της αντιμισθίας του Δημάρχου Αθηναίων και βαρύνει τον προϋπολογισμό του οικείου Ο.Τ.Α.

Σε εφαρμογή του νόμου και της ΚΥΑ λοιπόν, το Δημοτικό Συμβούλιο ορίζει τους δικαιούχους αποζημίωσης για την συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του, βάσει των βεβαιώσεων μόνιμης κατοικίας του αρ.279 του ν.3463/2006 που προσκομίζονται και της απόστασης του οικισμού, στον οποίο βρίσκεται η κατοικία, από την Κοινότητα, στην οποία βρίσκεται η έδρα του Δήμου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!