Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Δίωξη για 5 κακουργήματα μετά τις αποκαλύψεις του «Π» για 17 μέλη του ΤΑΥΠ-ΥΠΠΟ!
[Παρασκήνιο]: Δίωξη για 5 κακουργήματα μετά τις αποκαλύψεις του «Π» για 17 μέλη του ΤΑΥΠ-ΥΠΠΟ!

[Παρασκήνιο]: Δίωξη για 5 κακουργήματα μετά τις αποκαλύψεις του «Π» για 17 μέλη του ΤΑΥΠ-ΥΠΠΟ!

Μετά από έρευνα ετών και αφού προηγήθηκαν οι αποκαλύψεις του «Π» για τα «έργα και ημέρες» του«αμαρτωλού» Ταμείου Αλληλοβοήθειας του υπουργείου Πολιτισμού,την περίοδο 2005-2018, η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη άσκησε ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα που συνδέονται με οικονομικά αδικήματα,σε βάρος 17 ατόμων, που είχαν διατελέσει μέλη του ΔΣ του Ταμείου τη χρονική περίοδο 2012-2014.

Η δίωξη που άσκησε η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη αφορά τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία, της απιστίας, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες («ξέπλυμα μαύρου χρήματος») και της εγκληματικής οργάνωσης.

Η υπόθεση έφτασε ενώπιον της Δικαιοσύνης μετά την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, το περιεχόμενο της οποίας αποκάλυψε το «Π» τον Ιούνιο του 2018(είχαν προηγηθεί το 2016 και άλλες αποκαλύψεις) και αφορά σε πλαστογραφημένες αιτήσεις για δάνεια και οικονομικά βοηθήματα για τα οποία δεν υπήρχαν σχετικές αιτήσεις των δικαιούχων, με αποτέλεσμα –κατά την κατηγορία– τα χρήματα να τα καρπώνονται οι ποινικά ελεγχόμενοι.

Τα δάνεια και τα βοηθήματα, σύμφωνα πάντα με τα ευρήματα της εισαγγελικής έρευνας,φέρεται να χορηγήθηκαν σε δικαιούχους οι οποίοι βεβαιώνουν ότι ουδέποτε τα έλαβαν.

Μετά το πέρας της σχετικής έρευνας τα 17 πρόσωπα, που βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης, εκλήθησαν και έδωσαν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!