Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Δημήτρης Κρανιάς: Η αποσύνδεση της Ορθοδοξίας από το ελληνικό κράτος δε θα περάσει
[Παρασκήνιο]: Δημήτρης Κρανιάς: Η αποσύνδεση της Ορθοδοξίας από το ελληνικό κράτος δε θα περάσει

[Παρασκήνιο]: Δημήτρης Κρανιάς: Η αποσύνδεση της Ορθοδοξίας από το ελληνικό κράτος δε θα περάσει

Το πρόσχημα είναι η Συνταγματική Αναθεώρηση. Η προσπάθεια αποσύνδεσης του Ελληνικού έθνους και του Ελληνικού κράτους από την Ορθοδοξία είναι παλιά και ισοδυναμεί με προσπάθεια ακρωτηριασμού του Ελληνισμού. Άλλοτε με το πρόσχημα του εκσυγχρονισμού, άλλοτε με το πρόσχημα της ανεξιθρησκείας επιχειρείται κατά καιρούς η απομάκρυνση των Ελλήνων από τη ζωντανή πίστη.

Η Ορθοδοξία ως κατ’ εξοχή θρησκεία της ελευθερίας και της ελεύθερης επιλογής πουθενά δεν επιβλήθηκε δια της βίας. Ο βιωματικός της χαρακτήρας αποτελούσε πάντοτε το διάδρομο προσέγγισής της. Στα ίδια τα ιερά της κείμενα αλλά και στην παράδοσή της υμνείται η αξία των ελεύθερων επιλογών. Η κορυφαία φράση στην οποία αποτυπώνονται τα παραπάνω προέρχεται από τα λόγια του ίδιου του Ιησού. ‘’ Όστις θέλει οπίσω μου ελθείν…’’ Τα χαρακτηριστικά της ελεύθερης επιλογής δε σημαίνουν όμως ούτε αδυναμία, ούτε έλλειψη θάρρους. Καταγράφουν την ισχύ της Πίστης.

Η χώρα μας και ο λαός μας στάθηκε και στέκεται όρθιος στα δύσκολα πρωτίστως γιατί έχει ζωντανή την Πίστη του. Αυτή τον συνοδεύει διαχρονικά σε πολέμους, σε κρίσεις, σε φάσεις δημιουργίας και ανάτασης. Αυτή μεταφέρεται από γενιά σε γενιά χωρίς να μπορεί κάποιος να την ανακόψει. Αυτή μεταφέρεται μέσα από τα σχολεία, τις εκκλησίες, την οικογένεια, τους φωτισμένους ανθρώπους. Ομολογείται δε δημόσια ως αναπόσπαστο τμήμα της κρατικής μας οντότητας χωρίς να υποχρεώνεται κανείς να την ακολουθήσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!